5 tipov pre tých, ktorí chcú vedieť, ako byť úspešný, no nechce sa im čítať motivačné knihy

Zdroj: Getty Images

Milujete knihy, radi sa vzdelávate, chcete sa pohnúť vo vašej kariére, ale stále nemáte čas na čítanie? Radi by ste sa inšpirovali známymi a úspešnými ľuďmi ich receptom na úspech? Je tu riešenie - stačia vám slúchadlá do uší a vzdelávať sa môžete v podstate kedykoľvek. Máme pre vás 5 tipov na audioknihy, ktoré vám dodajú potrebnú motiváciu a naštartujú váš kariérny rast.

 

 

 

  1. Chriss Voss: Nikdy nerobte kompromis alebo vyjednávajte tak, ako by vám išlo o život
    „Manželka chcela mačku, ja som chcel psa. Tak sme urobili kompromis a máme mačku." Takto nejako si predstavuje výsledok vyjednávania Chris Voss, bývalý hlavný vyjednávač FBI. Chris Voss začínal ako radový policajt a postupne sa vypracoval až do pozície, kedy sám viedol rokovania s najväčšími zločincami, únoscami, vrahmi a teroristami. Stal sa špičkovým špecialistom na vyjednávanie, v ktorých ide o všetko, o holý ľudský život. V takýchto rokovaniach nemožno robiť kompromisy.
    Chris svoje skúsenosti s vyjednávaním s únoscami dnes zúročuje ako poradca veľkých spoločností pri ich strategických rokovaniach. Vo svojom odbore je považovaný za jednu z najväčších autorít na svete. Jeho kniha je unikátnou a zábavnou príručkou pre kritické i každodenné situácie, ktorá vás naučí zvládať konflikty v práci či doma.
  2. Phil Knight: Umenie víťaziť
    Ako mladý a zvedavý si Phil Knight, vtedy čerstvý absolvent vysokej školy ekonomickej, požičal od otca päťdesiat dolárov a založil firmu s jednoduchým cieľom - dovážať z Japonska kvalitnú a pritom lacnú bežeckú obuv. V súčasnosti dosahuje Knightova spoločnosť Nike každoročný obrat 30 miliárd dolárov a jej "fajka" je viac ako len obyčajné logo. Je to symbol elegancie a úspechu a stal sa jednou z mála ikon, ktoré okamžite rozpoznajú ľudia v každom kúte sveta.
  3. Stephen R. Covey: 7 návykov skutočne efektívnych ľudí
    Stephen R. Covey bol americkým lektorom, odborníkom na rodinnú problematiku a vedenie ľudí, prednášal tiež na univerzite v Utahu. Je autorom bestselleru 7 návykov skutočne efektívnych ľudí, ktorý časopis Time zaradil medzi 25 najvplyvnejších kníh o manažmente. V publikácii objasňuje sedem základných návykov, ktoré odporúča pre premenu v cieľavedomú, sebavedomú a harmonickú osobnosť. Covey v knihe radí, ako vytrvať pri dosiahnutí cieľov a ako pracovať so svojím odhodlaním.
  4. Jan Mühlfeit: Pozitívny leader
    Vedeli ste, že pozitívny prístup zvyšuje produktivitu až o jednu tretinu? Bývalý prezident európskeho Microsoftu Jan Mühlfeit zhrnul svoje dlhoročné skúsenosti v oblasti vedení ľudí do štyroch krokov. Odhaľte, ako inšpirovať vlastný tím, ako dosiahnuť vytýčené výsledky, a pritom si zachovať rovnováhu medzi úspechom a šťastím. Zistite, ako sa zbaviť stresu, negativizmu a odomknite v sebe svoj potenciál.
  5. Timothy Ferriss: Štvorhodinový pracovný týždeň
    Timothy Ferriss so svojimi knihami Štvorhodinové telo a Štvorhodinový pracovný týždeň vedie rebríček bestsellerov New York Times. Časopis Wired ho nazval „supermanom zo Silicon Valley“, podľa Fast Company patrí medzi najinovatívnejších podnikateľov. Pôsobí ako poradca na jednej z fakúlt Singularity University, ktorá sídli vo výskumnom centre NASA Ames, kde skúma technológie urýchľujúce riešenie globálnych problémov. Takže zabudnite na systém, kedy po celé dni driete a vlastný život odkladáte na dôchodok. Luxusný život nie je len pre bohatých. Americký autor Timothy Ferriss vo svetovom bestselleri predstavuje spôsoby, ako si užívať aj v produktívnom veku. Podľa autora stačí so šikovnosťou využívať možnosti, ktoré nám moderný svet ponúka. Ako zefektívniť čas strávený prácou? Ako presvedčiť  šéfa, aby oceňoval výkonnosť a nie prítomnosť? A ako si počas niekoľkých týždňov zaistiť stály príjem z drobného podnikania, ktoré bude vyžadovať minimum pozornosti?
Viac o téme: Audioknihy Motivačné knihy
  • Autor: © Zoznam/kch
  • Zdroj: Zdroj: wikipedia, pigula.blog.respekt.cz, sport.cz, janmuhlfeit

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy