10 rád, ako byť šťastnejší v práci: Dá sa to takto jednoducho

Byť dlhodobo nešťastný v práci môže negatívne ovplyvniť celý váš život. Je to aj váš problém? Existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako to ľahko zmeniť. Nepotrebujete k tomu veľa, inšpirujte sa niektorými z týchto užitočných tipov!


 

 

 

 

  1. Buďte vďačný
    Buďte vďačný za to, že máte prácu. Je mnoho ľudí, ktorí by si radi našli džob a zarábali si na živobytie, no nedarí sa im.
  2. Začnite si hľadať prácu
    Ak sa v práci cítite nešťastný, najjednoduchším trikom je začať si prezerať ponuky pracovných portálov. Zistíte, aká je situácia: je nedostatok ľudí vo vašom odvetví? Alebo naopak, pracovných inzerátov na vašu pozíciu je žalostne málo? Aj takéto nahliadnutie do reality vám môže pomôcť cítiť sa lepšie. Buď zistíte, že ste žiadaný a môžete si vyberať, alebo sa uspokojíte s faktom, že ste zamestnaný  a máte zabezpečený stabilný príjem.
  3. Užívajte si drobnosti
    Máte prácu blízko domu? Je vaše pracovisko blízko skvelých reštaurácií, do ktorých radi chodievate na obed? Máte okolo seba kolektív dobrých kolegov? Upriamujte svoju pozornosť aj na tieto drobnosti.
  4. Spravte si z domova útočisko
    Ak je pre vás čas strávený v práci malým hororom, snažte sa spraviť si z vášho príbytku miesto, v ktorom si budete môcť po návrate dokonale oddýchnuť, odpočinúť a načerpať novú energiu.
  5. Rozhodnite sa: ide o zlý deň, zlý týždeň či zlú prácu?
    Otrasný deň či týždeň v práci dokáže veľmi ľahko spôsobiť, že sa na svoje zamestnanie začnete pozerať inak. Hoci ste boli dovtedy spokojný, môžu sa u vás zrazu objaviť pochybnosti. Tie však potom, ako sa situácia upokojí, rýchlo zmiznú. Zistite, čo je príčinou vašej nespokojnosti: ide o nepríjemnú situáciu v práci? Náročné obdobie, počas ktorého sú vypäté vzťahy? Alebo ste nespokojný celkovo a cítite, že to, kde aktuálne ste, nie je pre vás to pravé?
  6. Jedzte zdravo
    Ak sa chcete cítiť dobre a spokojne, nezanedbávajte ani svoje stravovacie návyky. Nezabudnite: ste to, čo jete. Nezdravé, ťažké a kalorické jedlá spôsobia, že sa budete cítiť zle - a to sa prejaví aj vo vašom pracovnom živote.
  7. Úprimne sa porozprávajte so šéfom
    Ak vás niektoré veci v práci vyslovene štvú, nenechávajte si ich pre seba. Naberte odvahu a vyberte sa za vaším šéfom. Možno nevychádzate s kolegom, možno by ste chceli viac priestoru, zodpovednosti a samostatnosti. Porozprávajte sa s nadriadeným, ako to vyriešiť k vašej spokojnosti.
  8. Vyhnite sa negativite
    Negativita je nákazlivá, je niečo ako choroba, ktorá sa bude šíriť viac a viac, ak do nej “spadnete”. Ak vám napríklad v práci nesedí kolega, vyhýbajte sa mu, ako sa len dá. Namiesto toho sa obklopte optimisticky a dobre naladenými ľuďmi, aby sa takáto nálada preniesla aj na vás.
  9. Oceňte pozítíva
    Ak nemáte radi svoju prácu, ľahko v nej budete nachádzať samé negatíva. Skúste však zmeniť optiku, akou nazeráte na vaše zamestnanie a pracovisko. Oceňte, ak pre vás zamestnávateľ zorganizuje vianočný večierok, ak pre vás pripraví malý teambulding alebo vás pozve na pivo po práci.
  10. Nájdite si medzi kolegami dobrého priateľa
    Tí najšťastnejší zamestnanci sú tí, ktorí majú v práci blízkeho človeka - dobrého priateľa. Skúste prehĺbiť vzťahy s vašimi kolegami a uvidíte, že ak budete mať okolo seba niekoho, komu môžete dôverovať a na koho sa môžete spoľahnúť, bude sa vám v práci fungovať oveľa lepšie!
Viac o téme: Práca Kolegovia Zamestnanie Spokojnosť Šťastný Spokojný Byť Ako Šéf Životom Zamestnaní Práci Prácou Šťastnejší Spokojnejší Pracovným
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: lifehack; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy