18 jasných znakov, že vás kolega neznáša: Zistite, aká je pravda!

Zdroj: thinstockphotos.com

Máte podozrenie, že vzťah s vaším kolegom nie je taký, aký by mal byť? Snažíte sa k nemu nájsť si cestu, no cítite z jeho správania chlad a odstup? Nemôžeme si byť všetci sympatickí, to je normálne. Zistite, čo je v skutočnosti za odmietavým či zvláštnym prístupom vášho kolegu. Je to len nezáujem či odmeranosť alebo vás doslova neznáša? Overte si to!

 

 

 

 

 

  1. Cítite, že vás kolega veľmi nemusí
    Ak máte pocit, že vás kolega nemá rád, nemusí to byť len vaše domýšľanie. Správa sa k vám inak, ako k ostatným? Vaše podozrenie je možno realitou.
  2. Kradne úspechy za vaše zásluhy
    Hoci bol nápad či myšlienka vaša, váš kolega sa ním hrdo vystatuje a úspechy si pripisuje na svoje konto. Takéto správanie môže znamenať aj to, že sa vás snaží vyštvať.
  3. Nevie sa vám pozerať do očí
    Ak človek pri rozhovore neustále uhýba pohľadom, znamená to, že vás buď nemá rád, alebo vás nerešpektuje.
  4. Neusmieva sa, keď ste blízko neho
    Zamrzne kolegovi úsmev, hneď ako sa pri ňom objavíte? Niekedy to môže byť spôsobené zlou náladou, ak sa to však opakuje pravidelne, asi to nebude v poriadku.
  5. V rozhovore s vami je stručný
    Na otázku, ako sa má, odpovie iba „ok“, alebo „fajn“? Ak vidíte, že sa s vami nechce rozprávať a najradšej by sa vzdialil, je to jeden z príznakov, že vás pravdepodobne veľmi nemusí.
  6. Nezapája vás do vtipkovania
    Rozpráva vtipy a žartuje s celou kanceláriou, vás však z toho vynecháva? Naznačujte to, že nepatríte medzi jeho obľúbencov.
  7. Vyhýba sa vám
    Odchádza kolega z miestnosti hneď, ako do nej vstúpite? Vyparí sa v momente, ako prídete do kuchynky? Ak sa toto správanie opakuje, asi to nebude náhoda.
  8. Ohovára vás
    Ak sa dozviete, že o vás kolega rozširuje nepravdivé informácie, buď je to chronický klebetník, alebo to robí zámerne a z jediného dôvodu – že vás neznáša.
  9. Nadraďuje sa nad vami
    Kolega, ktorý vás neznáša, sa často správa nadradene a svoju pozíciu povyšuje nad tú vašu. 
  10. Ignoruje vašu prítomnosť
    Neodpovedá na váš pozdrav, keď prídete do kancelárie, neodzdraví vás, keď odchádzate z práce? Je to viac než jasné.
  11. Nepozýva vás na spoločné stretnutia s inými kolegami
    Ak ste väčšinou vylúčený z ranných stretnutí pri káve, či zo spoločných obedov, pravdepodobne to nebude tým, že na vás jednoducho „zabudol“. Ak sa to stáva so železnou pravidelnosťou, môžete si byť istý, že k vám veľkú náklonnosť neprechováva.
  12. Jeho reč tela je odmietavá
    Prekrížené ruky, noha cez nohu – neverbálna komunikácia vie tiež veľa naznačiť.
  13. Komunikuje s vami výhradne cez e-mail, aj keď sedí blízko vás
    Ak vás kolega veľmi nemusí, snaží sa vyhýbať osobnej komunikácii a radšej použite tú virtuálnu. Ak sedí váš kolega blízko vás a aj napriek tomu uprednostňuje e-maily, je to jasný znak.
  14. Neustále s vami nesúhlasí
    Má váš kolega nonstop nejaké námietky, hoci je jasné, že poriadne nemá proti čomu? Pravdepodobne to nebude tým, že je frfloš a chronický hejter.
  15. Nepýta sa vás na osobný život
    Nezaujíma ho, ako sa máte, čo ste robili cez víkend alebo kde ste trávili včerajší večer. So záujmom sa však na to pýta vašich ostatných kolegov.
  16. Znevažuje vašu prácu
    To, na čom pracujete, nie je až tak dôležité, pozornosť všetkých rýchlo upriami na to, čo robí on a čo sa mu podarilo dosiahnuť.
  17. Vždy na vás zvalí vinu, ak sa niečo pokazí
    Niečo sa pokazilo alebo nevyšlo? Kolega, ktorý vás nemá rád, automaticky ukáže prstom na vás. Nezáleží pri tom, či za vzniknutú situáciu naozaj môžete vy, alebo nie.
  18. Povzbudzuje vás, aby ste odišli zo spoločnosti
    Hovorí vám často kolega, že inde budete určite šťastnejší a spokojnejší? Že by ste nemali váhať, báť sa a čím skôr podať výpoveď? Zamyslite sa, či sú tieto rady myslené v dobrom, ale sa za nimi skrýva niečo iné. 

Prečítajte si tiež: Koľko dní by mala trvať ideálna dovolenka? Pozrite sa, čo hovorí psychológ!​


 

Viac o téme: Práca Kolegovia Zamestnanie Kolega Robota Nemajú Neznáša Práci Kolegu Kolegom Radi
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy