5 najhorších vecí, s ktorými by ste nemali prísť na pracovný pohovor

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Prvý dojem je veľmi dôležitý. Druhej osobe stačí iba sedem sekúnd, aby si ho o vás vytvorila. Skôr než stihnete niečo povedať, budete doslova „preskenovaný“ od hlavy až po päty.

 

Ak nechcete byť terčom kritiky, ale naopak, chcete na pohovore zanechať dobrý dojem, vyhnite sa týmto veciam:

  1. Nechoďte s kožou na trh
    Všeobecne platí, že pri dôležitých stretnutiach by ste mali viac zahaľovať, ako odhaľovať.  Dámy by si nemali na pohovor obliecť blúzku s veľkým výstrihom a muži by mali mať na košeli pozapínané všetky gombíky, aby neodhaľovali hruď.
  2. Buďte dokonale upravený
    Ak by ste na pracovný pohovor mali prísť neupravený alebo v nevyžehlenom oblečení, tak to ani nemusíte chodiť. Do kariet vám nenahrá žiadne ospravedlnenie, že ste napríklad museli uspať alebo nakojiť dieťa alebo dovariť obed. Dokonalé oblečenie neslúži iba ako vizitka, ale navodzuje dobrý pocit zo seba samého, vďaka ktorému budete pôsobiť sebavedomejšie.
  3. Dámy, nepoužívajte červený rúž!
    Flirtovanie nepatrí na pracovisko ani na pracovný pohovor. Ženy by mali zabudnúť na úlohu zvodkyne a zvoliť si primeraný make-up. Vyhnúť by sa mali najmä červenému rúžu, ktorý pôsobí vyzývavo a o jeho nositeľke vysiela mylný signál.

    Ilustračné foto Galéria fotiek (3) Zdroj: thinkstock.com
  4. Nechoďte na pohovor v teniskách
    Áno, pripúšťame, že v dnešnej dobe, kedy po uliciach chodia svojsky oblečení hipsteri, sa nosia tenisky aj k obleku. Na pracovný pohovor ich však neodporúčame. Pre personalistu to môže byť signálom, že sa odmietate prispôsobiť a začleniť do tímu. Dávate tým najavo, že ste jedinečný s vlastným názorom na svet. Dámam sa zas neodporúča obuť si na pohovor otvorené topánky. Na pohovor by ste rovnako nemali chodiť ležérne oblečený.
  5. Zbytočné doplnky nechajte doma
    Príliš nápadné doplnky, ktoré bežne používate, si v deň pohovoru radšej nechajte doma. Patria sem náramky, piercingy alebo nápadné visiace náušnice. Nie je potrebné, aby ste nimi pútali pozornosť viac ako vašimi schopnosťami a skúsenosťami. Takéto doplnky pôsobia zbytočne rušivo.
Viac o téme: Interview Oblečenie Pracovný pohovor Nevhodné oblečenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: theundercoverrecruiter.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy