3 kroky, ako sa dopracovať k povýšeniu

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Rozmýšľate nad spôsobom, ako v práci dosiahnuť povýšenie? Ponúkame vám pár spôsobov, ako si spraviť vlastnú reklamu.

  1. Zaklopte na dvere
    Ak vám ide práca od ruky a chcete všetkým ukázať, že si trúfate na vyššiu pozíciu, zaklopte priamo na tie správne dvere. Byť naozaj vynikajúci vo svojom súčasnom zamestnaní a zostať nepovšimnutý, by nemalo zostať  na svojom mieste. Ak ľudia vo vašom okolí vidia, že si robíte svoju prácu bez toho, akoby ste ani  nedýchali, určite si položia otázku: Akej ďalšej práce je schopný tento človek?

  2. Podajte ruku
    Toto pravidlo platí pre vzťah nielen súkromný, ale aj na pracovisku, len nie až tak doslovne. Ak niekto vo vašom tíme požiada o pomoc a vy ju môžete splniť bez toho, aby vás oberal o čas pri vašej práci, povedzte áno. Ľudia často odpovedajú spôsobom reflexívneho myslenia „to nie je moja robota“. Ak potom váš šéf premýšľa o tom, koho by mohol nominovať pred vyšším vedením, zvíťazí nielen ten, kto má najlepšie výsledky, ale aj ten, ktorý podporoval úspech svojho tímu a teda pomohol jednému z kolegov.

  3. Majte spojencov na každom kroku
    Buďte spojenec pre tých, ktorých chcete mať za vlastných spojencov. Na každom pracovisku budete mať ľudí, ktorí vám pomôžu k úspechu i svojich protivníkov, ktorí budú pracovať proti vášmu úspechu. Tretiu skupinu tvoria „diváci“, sledujúci situáciu naokolo. Získanie ich podpory je z časti závislé od budovania dôvery medzi tými, ktorí môžu ovplyvniť toto rozhodnutie.

Za každú cenu si nemusíte vytvárať spojenca priamo u vášho šéfa. Stačí, ak zistíte, s kým má váš šéf dobré kontakty. Môže to byť vedúci ľudských zdrojov alebo šéf iného oddelenia. Najlepším spôsobom ako sa dopracovať k povýšeniu je cesta úspechu na vlastnoručne vydláždenej ceste. Myslite však aj na konečný výsledok a teda, kto z ľudí vo vašom okolí môže mať vplyv na vaše povýšenie.

Ak sa budete sústrediť na to, ako môžete prispieť k hodnote vašej firmy a vašich kolegov a zároveň si budete budovať silné vzájomné vzťahy založené na podpore medzi ľuďmi, ktorí ovplyvňujú vašu kariéru, robíte to najlepšie, čo môžete. A to je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že sa dopracujete k zadosťučineniu. Je to krok vpred vo vašej kariére.

Viac o téme: Kariéra Úspech Povýšenie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, ami, Zdroj: forbes.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy