7 tipov, ako na trhu práce predať sám seba!

karierny rastkarierny rast

Na to, aby ste sami seba predali čo najlepšie, rozumej, aby ste si našli čo najlepšiu prácu, využite základné pravidlá marketingu. Pripravte si vhodnú marketingovú stratégiu na vlastnú prezentáciu, my vám prinášame pár zásad, ako na to.

Tak ako každý produkt potrebuje vhodnú marketingovú podporu na to, aby sa predával, aj vy sa potrebujete zviditeľniť na trhu práce. Personálni poradcovia tvrdia, že až 90% úspechu závisí na schopnosti vedieť sám seba správne prezentovať. Ide v podstate o akýsi marketing vlastnej osoby, ktorý sa nezaobíde bez vhodnej stratégie.

Ponúkame vám niekoľko zásad, ktorými by sa mala riadiť každá marketingová stratégia:
 

  • Získajte si pozornosť! Nestačí byť len dobrým pracovníkom, odborníkom. Mohlo by sa vám stať, že si vás v práci nikto nevšimne. Preto si potrebujete získať pozornosť. Nejde o nič iné ako si zaobstarať publikum. V práci vás jednoducho musí byť počuť. Ak máte dobrý nápad, musíte ho vedieť patrične prezentovať.

 

  • Získajte stúpencov! Okrem pozornosti si v práci musíte nájsť tých, ktorí za vami budú stáť a podporia vás. Ak začínate pracovať v novej firme snažte sa nadviazať kontakt so všetkými, ktorí by vám v budúcnosti mohli byť užitoční.

 

  • Vzbuďte záujem o vašu prácu! Po získaní si pozornosti o vašu osobu patrí získanie záujmu o vašu prácu k ďalšiemu dôležitému kroku. Ak sa v práci naskytne nejaký nový projekt, do ktorého sa vaši kolegovia nebudú chcieť pustiť, vezmite aktivitu do svojich rúk. Podarí sa vám tak všetkých presvedčiť o vašej iniciatíve, odborných znalostiach a vašom podnikateľskom duchu.

 

  • Vzbuďte prianie zákazníka, ktorým je váš šéf a snažte sa ho splniť! Pamätajte na to, že kariéru urobia tí, ktorých si ľudia pamätajú. Na svojho šéfa musíte zapôsobiť tak, aby si na vás vždy spomenul. Správny marketing vlastnej pracovnej kompetencie zahŕňa aj schopnosť plniť priania. To je možné len za predpokladu, že budete schopní prianie správne odhadnúť a splniť. Hľadá váš kreatívneho kolegu do svojho tímu? Potom musíte sypať jeden skvelý nápad za druhým...

 

  • Akcia! Teraz je čas, aby ste svoje schopnosti uplatnili. Presaďte sa, keď je potrebné robiť rozhodnutia a prezentujte riešenie vtedy, keď ostatní ešte ani len nenašli problém. A konajte, ak je atmosféra plná nerozhodnosti.

 

  • Nikdy nezabudnite vždy zostať sami sebou. Prezentujte sa vo firme v daných situáciách čo najlepšie, ale nehrajte nikoho, kým nie ste.

 

  • A to najdôležitejšie pravidlo nakoniec: žiaden produkt sa nepredáva, pretože mal kedysi dobrý marketing. Aj vy musíte každý deň znovu a znovu dokazovať, že ste dobrí a preto si postup zaslúžite práve vy.
Viac o téme: Karierny rast Kariera2010
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy