Keď k vám práca vašich snov neprichádza, choďte si po ňu!

Keď k vám práca vašich snov neprichádza, choďte si po ňu!Keď k vám práca vašich snov neprichádza, choďte si po ňu! Zdroj: thinkstock.com

Ste v procese hľadania novej práce a stále neviete nájsť pracovnú ponuku, ktorá by bola vyšitá priamo pre vás? Možno vaša vysnívaná práca ešte neexistuje a možno máte iba zvýšené požiadavky. Ak však skutočnosti túžite po práci, ktorú by ste s radosťou vykonávali, je načase, aby ste neobmedzovali vaše vyhľadávanie a boli aktívni.

 

Nehľadajte prácu iba na jednom mieste, ale rozšírte vaše vyhľadávanie aj o ďalšie miesta. Ako to dosiahnete, tu je strategický návod:
 

  1. Vytvorte si krátky zoznam zamestnávateľov
    Vysnívaná práca je pre niekoho vo vlastnej firme a pre druhého človeka v spoločnosti, ktorej hodnoty sa mu páčia. Spoločnosti, ktorej môže dôverovať, ktorá ho inšpiruje a poskytuje príležitosti na ďalší rozvoj. Ak je to vašou víziou, začnite ihneď s malým prieskumom. Pripravte si zoznam spoločností, v ktorých by ste chceli pracovať, aj napriek tomu, že momentálne neotvárajú nové pracovné miesta. Vypíšte si do svojho zoznamu 10 až 20 potenciálnych zamestnávateľov a k nim priraďte oddelenia, v ktorých by ste chceli pracovať a k nim aj kontakty. Potrebné kontakty nájdete na webových stránkach spoločnosti a o nových pracovných miestach sa dozviete aj na sociálnych sieťach.
     
  2. Kontaktujte priateľov a známych
    Prv než sa pustíte do oslovenia kontaktných osôb, zistite si vo vašom okolí, či niekto z vašich známych nepracuje v danej firme a mohol by vám sprostredkovať priamy kontakt a odporučiť vás. Napíšte ľuďom na sociálnej sieti Facebook alebo LinkedIn. Musíte mať však založený profil. Spoločnosť môžete kontaktovať aj prostredníctvom emailu.
     
  3. Odlíšte sa od ostatných
    Ak ste sa už rozhodli kontaktovať vašu vysnívanú spoločnosť priamo, budete musieť niečím zaujať. Je možné, že spoločnosť dostane na stôl desiatky životopisov denne. Aby ste sa odlíšili od ostatných, pripravte si zaujímavý životopis. Ak sa uchádzate o kreatívnu pozíciu, váš životopis môže mať odlišnú grafiku od štandardného životopisu. Zaujať môžete  napríklad aj videovizitkou. Potenciálneho zamestnávateľa by ste mali zaujať svojou aktivitou a zápalom.

Hľadáte konkrétnu spoločnosť, v ktorej by ste chceli pracovať? Pozrite si top zamestnávateľov na pracovnom portáli Kariera.sk.


 

Viac o téme: Práca Oslovovanie Práca snov Kontaktovanie Vysnívaná práca Spôsoby hľadania
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: mashable.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy