Dĺžka výpovednej doby

poradnaporadna

Měl bych dotaz ohledně výpovědní doby. Jsem u posledního zaměstnavatele zaměstnán 6 měsíců, ale chtěl bych podat výpověď. Proto se chci zeptat, jak dlouhou výpovědní dobu musím ještě odpracovat.Od 1.9.2011 by to mělo být jen 1 měsíc, což by mi vyhovovalo, protože mám už sehnanou jinou práci, ale pokud by to bylo 2 měsíce, jako doteď, tak by to nebylo pro mne dobře.

Poradňa: Výpovedná doba je jeden mesiac, ak dáva výpoveď zamestnanec, ktorý u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede pracoval menej ako jeden rok. Ak výpoveď dáva zamestnanec, ktorého pracovný pomer u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok, výpovedná doba je dva mesiace.

 

Výpovedná doba zamestnanca, ktorému dáva výpoveď zamestnávateľ z organizačných dôvodov alebo z dôvodu, že zamestnanec stratil vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku dlhodobo spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu, je dva mesiace, ak pracovný pomer zamestnanca u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok a menej ako päť rokov; a tri mesiace, ak pracovný pomer zamestnanca u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej päť rokov.

 

Výpovedná doba zamestnanca, ktorému je daná výpoveď z iných ako vyššie uvedených dôvodov je dva mesiace, ak pracovný pomer zamestnanca u zamestnávateľa ku dňu doručenia výpovede trval najmenej jeden rok.

 

02.11.2011

 

Svoje otázky do poradne nám zasielajte na poradna@firma.zoznam.sk

Viac o téme: Poradna Vypoved Kariera2011 Vypovedna doba 1.9.
  • Autor: © Zoznam

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy