Tip na víkend: Naštartujte váš startup za 54 hodín

Startup weekend Žilina ponúka možnosť vytvoriť nový projekt za 54 hodín.Startup weekend Žilina ponúka možnosť vytvoriť nový projekt za 54 hodín. Zdroj: thinkstock.com

Už v piatok večer začína maratón myšlienok, ktoré sa môžu premeniť do reálneho naštartovania startupu. Celý kolotoč práce, učenia, zábavy, únavy aj eufórie sa skončí v nedeľu podvečer.

Tretí ročník Startup weekend Žilina – 54-hodinového maratónu premeny myšlienky na skutočnosť sa uskutoční v dňoch 7. až 9. novembra. Podujatie, ktoré druhýkrát podporil aj Žilinský samosprávny kraj (ŽSK), má podľa riaditeľa Odboru informácií a zahraničných vzťahov Úradu ŽSK Petra Kubicu ambiciózny cieľ - spojiť ľudí s myšlienkami hodnými šírenia a rozvíjania s tými, ktorí majú šikovné hlavy a ruky.

"A vytvoriť spoločne za víkend jedinečné a životaschopné projekty. Aj tento rok sa očakávajú draví a kreatívni účastníci a aj tento rok prídu tí najlepší mentori. Účastníci podujatia podrobia svoj nápad skúške, otestujú svoje schopnosti a naučia sa veľa nového," uviedol Kubica.

Startup weekend Žilina odštartuje v piatok 7. novembra o 18. hodine v novom centre Banka Žilina v budove bývalej ČSOB banky minútovými prezentáciami nápadov.

"Len toľko času majú autori ideí, aby presvedčili budúcich členov tímu. Okolo najlepších myšlienok sa vytvoria tímy a začína sa tvrdá drina - pracuje sa vo dne aj v noci. V sobotu sa pri tímoch striedajú mentori z oblasti biznisu, marketingu a technológií, ktorých úlohou je tímy naviesť na cestu k úspechu. Celý kolotoč práce, učenia, zábavy, únavy aj eufórie sa skončí v nedeľu podvečer finálnymi prezentáciami a vyhlásením víťazov, ktorých vyberie starostlivo zostavená porota odborníkov a expertov z praxe," doplnil riaditeľ odboru informácií a zahraničných vzťahov Úradu ŽSK.

Pripomenul, že minulý rok si prvú cenu odniesla mobilná aplikácia BeeSafe.

"Nápad, ktorý sa dnes už blíži k oficiálnemu spusteniu a získal ocenenie The Best Startup Award - Audience Choice na podujatí V4 Startups," uzatvoril Kubica.

Viac o téme: Tip Domáce Žilina Myšlienka Start-up Idea
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy