Mark Zuckerberg prehovoril študentom do duše: Budúcnosť bude patriť IT talentom

Mark Zuckerberg, šéf spoločnosti FacebookMark Zuckerberg, šéf spoločnosti Facebook Zdroj: SITA

Facebook má v úmysle zamestnať študentov stredných škôl a dať im tak možnosť pracovať v jednej z najlepšie hodnotených spoločností. Príležitosť chce ponúknuť aj talentovaným ženám, ktoré majú novátorský prístup k vede, technológii a matematike.

Facebook patrí medzi spoločnosti, ktorá ponúka atraktívne pracovné prostredie, výborné platobné podmienky a možnosť rozvoja talentov, predovšetkým technologicky orientovaných. Dokonca sa aj šéf spoločnosti Mark Zuckerberg rozhodol osobne vyhľadávať nové talenty medzi študentmi stredných škôl, aby rozšíril rad svojich zamestnancov, a tým neustále pracoval na zlepšovaní svojich služieb.

Zakladateľ spoločnosti Facebook vo svojom prejave na strednej škole Sequoia High School povedal, že pracovné miesta budú v budúcnosti odlišné od tých dnešných a mladí ľudia by sa už teraz mali chytiť novej výzvy.

„Nikto nevie, ako bude vyzerať budúcnosť, a preto nikto nie je voči ostatným zvýhodnený,“ vyjadril sa Mark Zuckerberg, šéf spoločnosti Facebook.

V budúcnosti by mali nájsť najlepšie uplatnenie na trhu práce práve absolventi technických smerov. Keďže technológie ovládnu svet, budú potrebné  kapacity, ktoré tieto technológie budú vytvárať.

 „Do budúcnosti by sa všetci mali pozerať s nadhľadom. Po skončení štúdia by potom nemali byť prekvapení, že im niekto spred nosa vyfúkol vytúženú prácu,“ povedal Zuckerberg.

Mark Zuckerberg sa preto rozhodol, že podporí štúdium študentov na strednej škole. Sequoia High School daruje 50 notebookov a študentom poskytne bezplatné štúdium vlastných mobilných aplikácii určených pre smartfóny. Takýmto spôsobom chce podporiť rozvoj mladých talentov, hlavne žien v oblasti vedy, technológie a matematiky.

Ako sa vyjadril Tim Campos, riaditeľ sekcie informatiky Facebooku, spoločnosť sa týmto snaží vytvoriť rovnaké príležitosti pre ďalších „Markov Zuckerbergov“.

„Facebook sa snaží nájsť pre spoločnosť kvalifikovaných a talentovaných ľudí, ktorí by mohli stáť pri vývoji nových produktov, nápadov a inovatívnych prístupov,“ povedal Jim Wunderman, šéf Bay Area Council.

Viac o téme: Talent Študent Študenti Facebook Mark zuckerberg Vyhľadávanie talentov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: SITA, Zdroj: inc.com, Text: ami

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy