Facebook otvára akadémiu, kde sa študenti naučia hackovať

Open Academy FacebookOpen Academy Facebook Zdroj: techcrunch.com

Aby ste sa stali „presláveným“ hackerom stačí, ak sa zapíšete na štúdium do Facebook akadémie na jednej z 22 univerzít, kam sa napríklad radí Stanford.

Sociálna sieť Facebook spustila ešte v minulom roku pilotný program v spolupráci so Stanfordskou univerzitou, nazývaný Open Academy.  V tomto školskom roku sa do projektu zapojili aj ďalšie známe univerzity ako napríklad Univerzita Waterloo a Massachusettský technologický inštitút. Študenti tak vďaka špeciálnej hackerskej akadémii získavajú kredity do školy.

Ako prebieha štúdium?

Študenti sa počas víkendu na začiatku semestra stretnú s mentormi v sídle spoločnosti Facebook v Menlo Parku. Tu utvoria skupinky a potom pracujú vo virtuálnych tímoch. Pri štúdiu získavajú vedomosti o programoch open source, riešia v nich rôzne zadania, praktizujú simulované cvičenia na vývoj softvéru a učia sa hackovať v rôznych programoch ako MongoDB, Mozilla Open Bage, Ruby On Rails a ďalších.

Veľkou výhodou tohto štúdia je, že sa študenti nevenujú iba teoretickým vedomostiam, ale za krátky čas sú schopní pracovať v reálnom svete so všetkými možnými nástrahami. „Vývoj softvéru ako odvetvia má mnoho funkcií,“ vysvetľuje Facebook. „Projekty sú často väčšie než samotní ľudia, ktorí na nich pracujú.“

Cenná trofej po škole

Po skončení štúdia a získaní dostatočného počtu kreditov v akadémii Facebooku, budú mať títo študenti o krok bližšie k získaniu práce v spoločnosti. Aj to bol možno jeden zo strategických krokov Facebooku, aby po skončení štúdia prišli k nim pracovať vyštudovaní študenti, ktorí majú dostatočné skúsenosti s hackovaním v rôznych programoch.

Ak by ste sa chceli zapísať na štúdium hackovania, ďalší seminár začína na budúci rok vo februári.

Viac o téme: Študenti Akadémia Štúdium Facebook Academy Open Hackovanie
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Foto a Zdroj: techcrunch.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy