5 dôvodov, pre ktoré ľudia pracujú

45 % ľudí na celom svete je spokojných so svojou prácou.45 % ľudí na celom svete je spokojných so svojou prácou. Zdroj: thinkstock.com

Motivačných faktorov môže byť v práci viacero. Niekomu záleží na pracovnom prostredí, na kolektíve ľudí, na plate alebo iba radi vykonávajú svoju prácu. Napriek tomu, že je až 45 percent ľudí spokojných so svojou prácou a nehľadajú si ju, sú otvorení novým pracovným príležitostiam.

Z prieskumu, ktorý bol realizovaný koncom minulého roka na sociálnej sieti LinkedIn a zúčastnilo sa ho 18-tisíc zamestnancov z 26 krajín sveta, vyplýva, že 45 % ľudí na celom svete je spokojných so svojou prácou. Napriek tejto skutočnosti si až 25 % ľudí aktívne hľadá novú prácu. Najčastejšími dôvodmi, pre ktoré chcú zmeniť prácu, je vyššie finančné ohodnotenie a možnosť kariérneho rastu.
 

  1. Zamestnanci sa delia na pasívnych a aktívnych. Napriek tomu, že 45 % ľudí si nehľadá novú prácu, sú otvorení novým pracovným príležitostiam.
     
  2. Ľudia menia prácu kvôli trom najdôležitejším faktorom: lepšie finančné ohodnotenie a benefity spoločnosti, rovnováha medzi prácou a súkromným životom a lepšie príležitosti ku kariérnemu rastu.
     
  3. Ľudia by určite nemenili prácu iba kvôli získaniu lepšie znejúcej pracovnej pozícii, atraktívnej lokalite spoločnosti alebo kvôli dobrému vzťahu so šéfom.
     
  4. Odlišný pohľad na prácu majú muži a ženy v závislosti od ich veku. Pre generáciu milénium je najdôležitejšie finančné ohodnotenie a menej im záleží na rovnováhe medzi prácou a súkromným životom. Mužom narodeným po roku 1980 menej záleží na vzťahu s ich nadriadeným, ako ženám narodeným v rovnakom období. Opačná situácia je pri zamestnancoch, ktorí dosiahli vek 40 rokov. Tým viac ako na financiách záleží na ich životnom štýle a ľudia v tomto veku už neočakávajú žiaden kariérny rast.
     
  5. Rozdielne podmienky na prácu a benefity poskytujú zamestnávatelia v rozličných krajinách. Práca v každej krajine sa riadi nielen kultúrnymi podmienkami ale aj inými pracovnými návykmi alebo benefitmi. Toto tú hlavné charakteristiká jednotlivých krajín v pracovnej oblasti:

    Veľká Británia/Indonézia/Austrália – poskytuje rovnováhu medzi prácou a súkromným životom
    Švédsko/Holandsko/Japonsko/Južná Afrika – má vysoké nároky na zamestnancov
    Španielsko/Rusko/Brazília – poskytuje možnosť kariérneho rastu
    Taliansko/USA/Čína – poskytuje vyššie finančné ohodnotenie
    Nemecko/Fínsko/Kanada – v krajinách je potrebná kvalifikácia v odbore
    Dánsko/India/Malajzia – poskytuje lepšie možnosti vzdelávania
Viac o téme: Prieskum Rast Financie Práca Ľudia Kariéra Spokojnosť Plat Mzda Kariérny Linkedi Survey
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: Theundercoverrecruiter.com/LinkedIn Survey

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy