Ak chcete žiť v luxuse, milión vám nestačí

Ak chcete žiť v luxuse, milión vám nestačí.Ak chcete žiť v luxuse, milión vám nestačí. Zdroj: photl.com

Svoj prvý zarobený milión môžete minút tak rýchlo, že sa ani nestihnete spamätať. Ak chcete mať pravidelný miliónový príjem na vašom účte, inšpirujte sa netradičnými nápadmi ľudí, ktorí už milióny zarábajú.

Istota a príležitosť. Takto vnímajú milionári svoje zarobené peniaze. Viac ako polovica bohatých milionárov z povojnovej generácie spája pojem peniaze so slovom istota. Menej ako jedna tretina však vníma slovo peniaze skôr ako príležitosť. Pre mladšiu generáciu znamenajú peniaze akýsi druh luxusného životného štýlu a šťastia.

Milionári vlastnia nehnuteľnosti, luxusné autá, lode, statky a ďalšie peniaze míňajú na svoje životné potreby. Až 63 percent mladších majetných ľudí vlastní dovolenkovú nehnuteľnosť, vyplýva zo štúdie Fidelity Millionaire Outlook 2013.

„Každý štvrtý milionár mladšej skupiny X/Y vlastní loď, zatiaľ čo v prípade baby boomerov je to len jeden z desiatich,“ hovorí Stanislav Pánis, analytik J&T.

Neskôr narodení boháči sú bohatší v priemere o pol milióna dolárov a disponujú s majetkom v hodnote 5,7 milióna dolárov (4,18 milióna eur) bez započítania nehnuteľností. Ročný príjem mladších milionárov dosahuje v priemere 680-tisíc dolárov (499-tisíc eur), čo je takmer 3,5-násobne viac, ako je príjem povojnovej generácie majetných. Zaujímavosťou je aj to, že až 82 percent milionárov sa angažuje v charitatívnych organizáciách, pričom pri starších milionároch je to necelých 50 percent.

Ako sa dá minúť milión?

Miliónová suma symbolizuje v predstavách ľudí veľký luxus. Za tento obnos peňazí by ste si mohli kúpiť športové autá, luxusné domy, zaplatiť prominentnú školu deťom a vo voľnom čase by sa mohli venovať luxusnému koníčku. Na stránke bbc.co.uk vyčíslili, čo si britský milionár môže dovoliť kúpiť z z miliónovej sumy.

Nehnuteľnosť: luxusný 4-izbový byt v cene okolo 400-tisíc libier v Londýne
Vzdelanie pre deti: poplatky za strednú školu sú okolo 30-tisíc libier ročne, štúdium MBA stojí 53-tisíc libier
Opatrovateľka: 500 – 1200 libier
Záhradník:  15 – 30 libier na hodinu
Voľný čas: starostlivosť o jedného koňa vychádza okolo 8400 libier ročne, dovolenka na Safari pre 5-člennú rodinu stojí 60-tisíc až 70-tisíc libier
Automobil: lacnejší automobil pre milionárov stojí 31-tisíc libier (Mercedes triedy E), priemerné športové auto okolo 71 500 libier (Porsche 911 Carrera) a automobil najvyššej triedy Ferrari 458 Spider stojí 198 900 libier

Ak sa pozriete na výdavky za auto, nehnuteľnosť, záľuby, vzdelanie, zistíte, že mať vo vrecku milión libier je nakoniec nepostačujúce pre vedenie luxusného životného štýlu.

Ako sa dá zarobiť milión?

Američan Byron Reese dostal vynikajúci nápad. Na začiatku však netušil, že mu prinesie milióny. Na svojej stránke láka rodičov, aby si za desať dolárov kúpili svojim deťom špeciálny Certifikát dobrých chlapcov a dievčat priamo od Santa Klausa, ktorý deťom odošle obálku so známkou priamo z Aljašky.

Všetky svoje záľuby, kreslenie, rybičky a plávanie spojila mladá texaská rodáčka Madison Robinson, aby vytvorila špeciálnu kolekciu šľapiek známu ako žabky. Jej skice od nej kúpili obchodné domy a dnes sa jej Fish Flops predávajú okolo 25 dolárov.

Milionárom sa stal aj učiteľ z Južnej Kórei Kim Ki-hoon, ktorý sa živí učením anglického jazyka a predávaním edukačných nahrávok pre ostatných učiteľov. Jeho ročný plat sa vyšplhá do výšky 4 milióny dolárov.

Britský študent Alex zarobil svoj milión na svojej internetovej stránke milliondollarhomepage.com. Umiestnil na ňu jeden veľký štvorec so stranou dlhou tisíc pixelov a jeden pixel predal firme za jeden dolár. Firma si tak na stránku mohla umiestniť svoje logo.

Na svojej stránke TeacherPayTeachers.com zarába aj učiteľka materskej škôlky Deanna Jump, ktorá na nej predáva učebné plány pre druhých učiteľov. Učebné osnovy sú zoradené podľa veku dieťaťa a ďalších kritérií.

Najkurióznejším spôsobom zarobila svoj milión Jenna Marbles, ktorá sa opitá nalíčila a svoje video zavesila na video kanál YouTube. Video, ako zvládnuť dokonalý mejkap si pozrelo toľko ľudí, čo ju inšpirovalo k vytvoreniu ďalších videí. Všetky jej videá majú viac ako miliardu pozretí.

Viac o téme: Luxus Život Milióny Libry Doláre Milionári Luxusný
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: bbc.co.uk; tasr

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy