Príďte si na Veľtrh práce vybrať firmu, pre ktorú by ste chceli pracovať

Na veľtrhu práce bude ponúkať voľné pracovné miesta 165 zamestnávateľov.Na veľtrhu práce bude ponúkať voľné pracovné miesta 165 zamestnávateľov. Zdroj: thinkstock.com

Pod jednou strechou sa stretne 130 slovenských 35 zahraničných firiem, ktoré budú ponúkať okolo 16-tisíc pracovných ponúk. Iba v minulom roku plánovali zamestnávatelia uzavrieť pracovný pomer s približne 900 uchádzačmi na Veľtrhu práce – JobExpo 2015.

Na nitrianskom výstavisku Agrokomplexu sa po roku opäť stretnú ľudia hľadajúci si prácu a zamestnávatelia, ktorí ponúkajú pracovné príležitosti. Piaty ročník najväčšieho veľtrhu pracovných príležitostí na Slovensku Veľtrh práceJobExpo 2015 sa uskutoční v dňoch 29. a 30. apríla tohto roka.

Veľtrh pripravuje Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny v spolupráci s Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny SR a Ministerstvom hospodárstva SR. Jeho súčasťou bude 17. ročník medzinárodnej burzy práce European Job Days 2015 a 23. ročník predajnej výstavy výrobkov žiakov Stredných odborných škôl Mladý tvorca. Počas veľtrhu sa uskutoční panelová diskusia na tému Nezamestnanosť mladých v krajinách V4 za účasti ministrov práce krajín Vyšehradskej štvorky, informoval generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Marián Valentovič.

JobExpo 2014 Galéria fotiek (3) Zdroj: Andrea Miklasová

Vystavovatelia na veľtrhu JobExpo 2015 budú mať príležitosť prezentovať svoju spoločnosť pred širokou verejnosťou, vyberať si svojich budúcich zamestnancov a nadväzovať kontakty s budúcimi partnermi. Uchádzači o zamestnanie nájdu na veľtrhu 130 slovenských a 35 zahraničných firiem ponúkajúcich pracovné príležitosti. Jednotlivé subjekty poskytnú okrem pracovných príležitostí aj poradenstvo pre oblasť slovenského a európskeho trhu práce. Vzdelávacie agentúry zabezpečia na veľtrhu širokú paletu služieb od poradenstva cez testovania až po hodnotenie osobnosti a mäkkých zručností. Veľtrh práce nie je určený len pre nezamestnaných, ktorí si hľadajú prácu, ľudí, ktorí majú záujem o zvýšenie svojej kvalifikácie, ale aj pre generáciu vstupujúcu na trh práce v budúcnosti, alebo chystajúcu sa na prípravu na povolanie.

JobExpo 2014 v Nitre Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA

Skúsenosti a výsledky z predchádzajúcich ročníkov potvrdzujú záujem uchádzačov o zamestnanie, zamestnávateľov, ale aj širokej verejnosti o takýto veľtrh. Počas uplynulých štyroch ročníkov navštívilo JobExpo vyše 100.000 návštevníkov, zúčastnilo sa ho viac ako 500 zamestnávateľov zo Slovenska a krajín Európskej únie a niekoľko tisíc občanov si našlo na tomto podujatí zamestnanie. Podstatnú časť návštevníkov pracovného veľtrhu tvoria každoročne mladí ľudia do 27 rokov.

Len v minulom roku ponúkalo 139 zamestnávateľov, z toho 26 zo zahraničia, vyše 16.700 pracovných miest. Z ponuky pracovných miest bolo takmer 4800 miest ponúkaných priamo zamestnávateľmi, 6000 z databázy úradov práce, vyše 5000 z aktuálnej ponuky zúčastnených webových profesijných portálov a 900 pracovných miest v zahraničí. Veľtrh práce navštívilo vyše 37.000 ľudí. Na základe pohovoru na veľtrhu plánovali zamestnávatelia uzavrieť pracovný pomer s približne 900 uchádzačmi o prácu.

Viac o téme: Nitra Domáce Práca Hľadanie práce Job expo Veľtrh práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: TASR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy