Kruté fakty o mladých nezamestnaných na Slovensku!

Zamestnávatelia tvrdia, že absolventi škôl majú vysoké finančné požiadavky vzhľadom na ich skúsenosti a prax. Zamestnávatelia tvrdia, že absolventi škôl majú vysoké finančné požiadavky vzhľadom na ich skúsenosti a prax. Zdroj: thinkstock.com

Zamestnávatelia tvrdia, že absolventi škôl majú vysoké finančné požiadavky vzhľadom na ich skúsenosti a prax. Chýbajú im pracovné návyky. Problém nie je v práci. Tú sa dokážu naučiť. Väčší problém je naučiť sa pracovnej disciplíne.

Vyhliadky na zamestnanie pre ľudí do 25 rokov sú nelichotivé v Európe aj na celom svete. Napríklad v Španielsku a Grécku je nezamestnaný každý druhý mladý človek. Na Slovensku síce nezamestnanosť ľudí do 25 rokov za posledný rok poklesla takmer o 3 percentá, bez práce je však podľa údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky stále takmer tretina mladých ľudí. Ide o najviac ohrozenú vekovú skupinu.

Fakty o mladých nezamestnaných na Slovensku:

  1. Ku koncu apríla bolo na úradoch práce evidovaných 115 879 uchádzačov do 29 rokov, z toho bolo viac ako polovica (66 594 ľudí) do 25 rokov.
  2. Mladí do 29 rokov tvoria najpočetnejšiu skupinu nezamestnaných.
  3. Najvyššia nezamestnanosť mladých je v Prešovskom (33,68 %)  a Žilinskom kraji (32,58 %).
  4. Primerná dĺžka hľadania práce bola 12 a pol mesiaca. V Prešovskom kraji si v priemere hľadajú mladí prácu až 15 mesiacov.
  5. Najväčšiu skupinu mladých nezamestnaných do 29 rokov tvoria ľudia s ukončeným stredoškolským vzdelaním (44 104 osôb), druhou skupinou sú vysokoškolsky vzdelaní uchádzači (28 795 osôb).

Hlavné problémy, ktoré bránia vstupu mladých na pracovný trh:

  1. Výber štúdia usmerňujú predovšetkým rodičia. Nepozerajú sa na požiadavky trhu.
  2. Mladí ľudia očakávajú uplatnenie v odbore štúdia. Taktiež očakávajú, že mzda pokryje ich výdavky.
  3. Mladí ľudia sú ochotní akceptovať dochádzanie do práce do 30 minút.
  4. Neprepojenosť systému školstva s trhom práce a znížená kvalita vzdelania.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Podľa prieskumu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny, zamestnávatelia poukázali na fakt, že väčšina mladých opúšťa zamestnanie do dvanásť mesiacov. Zo strany absolventov vidia neochotu, nezáujem a nízku mieru vytrvalosti. Tretina zamestnávateľov uvádza ako problémy pri zamestnávaní mladých ľudí ich nedostatok odborných zručností a praktických skúseností. Absolventi majú aj vysoké finančné požiadavky vzhľadom na ich pracovné skúsenosti a prax. Mladým ľuďom chýba hlavne zodpovednosť pri prístupe k práci a pracovná disciplína.

Ústredie práce vidí viacero východísk v tomto probléme. K zníženiu počtu mladých absolventov na Slovensku by mohla pomôcť zmena v systéme školstva, odborná prax na školách, vzdelávanie študentov výchovnými poradcami zamerané na trh práce a intenzívnejšia spolupráca absolventov na úradoch práce.

Ohodnotenie absolventov v prvom zamestnaní

Na jednej strane majú niektorí absolventi škôl vysoké finančné očakávania, na druhej strane, ponúkaný plat nie je pre absolventov veľmi lákavý. Vysoké percento zamestnávateľov dáva mladým ľudom so stredoškolským vzdelaním nástupnú hrubú mzdu vo výške minmálnej mzdy. Je to až alarmujúce číslo, 69 percent. Len 1,7 percent dáva viac ako 800 eur a len jediný zamestnávateľ posiela na účet stredoškolsky vzdelanému absolventovi nástupnú hrubú mzdu viac ako 1000 eur.

Oproti stredoškoslým absolventom, sú tí vysokoškolskí lepšie platení. Tridsaťštyri percent z oslovených zamestnávateľov dáva vysokoškolsky vzdelaným ľuďom nástupnú minimálnu mzdu. Minimálne 500 eur dostáva 55 percent absolventov a 800 eur dostáva 11 percent mladých. Iba päť z oslovených zamestnávateľov dávajú nástupnú mzdu viac ako tisíc eur.

 

Viac o téme: Slovensko Nezamestnaní Mladí Zamestnávatelia Štatistika ÚPSVaR
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: UPSVaR, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy