Diera v zákone: Dohodári sa môžu vyhnúť plateniu odvodov

Ak sa bude obchádzať platenie odvodov, pripraví sa zmena legislatívy cez Zákonník práce.Ak sa bude obchádzať platenie odvodov, pripraví sa zmena legislatívy cez Zákonník práce. Zdroj: photl.com

Plateniu odvodov z práce na dohodu, ktoré sa má stať realitou od januára budúceho roku, sa bude možné vyhnúť.

Vyphnúť sa plateniu má umožniť medzera v zákone o sociálnom poistení, na ktorú upozornil poslanec Národnej rady SR Jozef Mihál. Informovali o tom Hospodárske noviny.

Medzera v legislatíve má umožniť vyhnúť sa plateniu tak, že dohoda o pracovnej činnosti alebo dohoda o brigádnickej práci študenta sa uzatvorí na dobu neurčitú a odmena sa bude vyplácať v nepravidelných intervaloch.

"Ak dohoda bude na dobu neurčitú a neskončí sa "nikdy", tak poistné dohodár nikdy neodvedie," povedal pre Hospodárske noviny Mihál.

Hovorca ministerstva práce Michal Stuška potvrdil, že pokiaľ sa platenie odvodov bude obchádzať, pripraví sa zmena legislatívy. Poslanec Viliam Jasaň (Smer-SD), ktorý bol jedným z trojice poslancov, ktorí pôvodné zmeny predložili v parlamente, už avizoval, že je novelu zákona pripravený opraviť.

"Napríklad cez Zákonník práce, kde sa jasne určí, že práca na dohodu nemôže byť na neurčito."

 

Viac o téme: Práca Platenie Do Dohody Dohodári Dohodu Odvodov
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy