Odhaľte šéfovho obľúbenca: Toto je jednoznačný dôkaz!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Existuje mnoho ukazovateľov, ktoré môžu byť náznakom toho, že práve vy ste šéfovým obľúbencom. Napríklad zvyknete dostávať tie najlepšie projekty alebo váš začali pozývať na všetky exkluzívne akcie. Okrem týchto príznakov však je ešte jeden, ktorý vám vaše domnienky jednoznačne potvrdí – špeciálne privilégiá.

„Keď ste pre svojho šéfa ″top″ vyzerá to, že máte špeciálne privilégia ako príchody a odchody, kedy uznáte za vhodné, môžete neobmedzene vyjadrovať svoj názor a vo všeobecnosti máte väčšie slovo než vaši spolupracovníci,“ hovorí Lynn Taylorová, národná expertka na pracoviská a autorka knihy. „Žiaľ, to sú presne dôvody, prečo zvýhodňovanie je v konečnom dôsledku pohromou pre vašich kolegov, šéfa, firmu celkovo ako i pre vás.“

Čo sa na prvý pohľad môže zdať ako vytúžený cieľ sa poľahky dokáže zmeniť na mínové pole ako vysvetľuje. „Ak s vami stále zaobchádzajú preferenčne, potom podľa definície, máte nespravodlivú výhodu a iní strácajú. Nielenže to ničí morálku a produktivitu, ale poľahky to môže viesť až k nepriateľskému pracovnému prostrediu a vy sa môžete ocitnúť  priamo v jadre problému.“


Mohlo by vás zaujímať: Zoznámte sa so šéfmi z pekla: Toto sú najhoršie veci, aké kedy urobili​


Jedna vec je, keď vás šéf oceňuje, úplne iné však je byť vyčlenený ako vzor či dostať špeciálne zaobchádzanie pred zrakom celej spoločnosti. Pokiaľ nadriadený nevníma rozdiel, nastal čas niečo s tým urobiť.

Čo môžete spraviť?

  1. Diplomaticky sa so šéfom porozprávajte o spätnej väzbe a reakciách, ktoré dostávate od spolupracovníkov.
  2. Požiadajte manažéra o niekoľko návrhov a ponúknite mu svoj vlastný spôsob ako situáciu napraviť.
  3. Podporujte projekty a aktivity , ktoré zahŕňajú ostatných kolegov.
  4. Šéfovi naznačte, ktorí jednotlivci v tíme si zaslúžia špeciálne uznanie.
  5. Pomôžte svojmu nadriadenému či personalistovi zorganizovať skupinové obedy či posedenia pri káve, ktoré poslúžia ako priestor pre uznanie.
  6. Vysvetlite nadriadenému výhody vášho prístupu ako napríklad zohratý tím, lepšia spolupráca, a teda aj  výsledky.
Viac o téme: Znak Miláčik Šéf Obľúbenec
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy