5 kreatívnych životopisov doslova ako zo škatuľky

CV Samuel ProfetaCV Samuel Profeta Zdroj: Samuel Profeta

Ak sa chcete zamestnať v kreatívnej sfére, mali by ste personalistov zaujať nápaditým životopisom, portfóliom alebo motivačným listom. Niektorí dizajnéri popustili uzdu svojej fantázie a vymysleli si skutočne netradičné spracovanie životopisu. Hovoríme o rôznych škatuliach či škatuľkách, ktoré môžu okrem svojej primárnej funkcie slúžiť aj ako podklad pre CV. Pozrite si výber 5 neobyčajných životopisov z tvorby grafických dizajnérov.

V prípade, že si hľadáte prácu vo sfére poisťovníctva, finančníctva, práva či medicíny, nemali by ste sa nechať príliš uniesť pri vymýšľaní formy vášho životopisu. No ak sa vidíte skôr na kreatívnych pozíciách, môžete sa odviazať. Ak neviete ako na to, prinášame vám inšpiráciu. Pozrite si výber 5 kreatívne spracovaných životopisov.

 

1. Nevšedný plechovkový životopis

Lance Francisco si vytvoril kreatívny životopisný džús. Miesto, ktoré je na plechovkách vyhradené pre text o zložení a ingredienciách, nahradil informáciami o svojom vzdelaní či skúsenostiach.

CV Lance Francisco Galéria fotiek (5) Zdroj: Lance Francisco

 

2. ​CV v škatuli od pizze

Alessio Casamassima sa nechal inšpirovať obalom na pizzu a informačne ho nabil svojimi skúsenosťami či schopnosťami. Na škatuľu umiestnil aj QR kód s odkazom na svoj profesionálny profil na sociálnej sieti LinkedIn.

CV Alessio Casamassima Galéria fotiek (5) Zdroj: Alessio Casamassima

 

3. Farebná životopisná hra

Audrey Domanico sa ubrala cestou hravej formy. Zo svojho CV urobila detskú farebnú hru z papiera, ktorú doplnila ikonkami a údajmi o sebe. Po rozložení hry sa objavia informácie o majiteľke životopisu.  

CV Audrey Domanico Galéria fotiek (5) Zdroj: Audrey Domanico

 

4. Papierový fotoaparát menom .tiff

Tiffany Ko si pri tvorbe životopisu zvolila formu papierového fotoaparátu, ktorý nazvala .tiff. Názov je odvodený od prípony .tiff, ktorá pri komprimovaní fotografií zachováva všetky informácie a kvalitu. Meno fotoaparátu je príznačné aj preto, že ide o skratku z mena autorky nápadu.

CV Tiffany Ko Galéria fotiek (5) Zdroj: Tiffany Ko

 

5. Životopisná škatuľa od mlieka

Samuel Profeta si vybral škatuľu od mlieka, aby ju doplnil informáciami o svojej profesionálnej histórii. Aj keď to znie možno zvláštne, dokonca aj tetrapakový obal môže mať prezentačnú funkciu.

CV Samuel Profeta Galéria fotiek (5) Zdroj: Samuel Profeta

 

Názor personalistiek na kreatívne životopisy:

"Preferujú sa štandardné životopisy, v ktorých sa personalistom dobre hľadajú dôležité informácie. Kreativita sa môže prejaviť v obsahu. Forma plechovky a podobne môže pôsobiť zaujímavo, personalisti však konečný výsledok ohodnotia maximálne poznámkou – kreatívne. Podstatu však vždy hľadáme v texte. Rovnako by uchádzači nemali podceňovať motivačné listy, do ktorých môžu vložiť kreatívny text pre svoje predstavenie. Pokiaľ ide pozície v reklame a designe, zaiste môže nevšedná forma zapôsobiť kladne," vyjadrila sa Renáta Mačaiová, Senior HR Consultant, Trenkwalder Slovak. 

"V prípade obsadzovania pozícií z oblasti marketingu a reklamy sa priam tešíme na kreatívne životopisy, pretože skutočne nám ich kandidáti z tejto oblasti zvyknú posielať a musím uznať, že sú skvelé! Dnes je však k dispozícii toľko možností, návodov ako si krásne vytvoriť svoj životopis, na internete si dokonca dokážete nájsť šablóny navrhnuté ku konkrétnym pozícám, do ktorých len doplníte informácie o sebe," povedala Veronika Ožvoldová, Consultant permanent placement, Manpower Slovensko.

Ak hľadáte prácu v kreatívnej sfére, pozrite sa na pracovný portál Kariéra.sk.  ​

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Nápad Kreatívny životopis Kreatívne CV
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: mifi, Zdroj: behance.com, Foto: behance.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy