Fascinujúce životopisy, ktoré vo svete zabodovali. Inšpirujte sa!

Netradičný životopis vám môže priniesť prácu.Netradičný životopis vám môže priniesť prácu. Zdroj: int.

Zbúrajte konvencie a vytvorte si aj vy netradičný životopis, ktorý odhalí vašu dôvtipnosť, vynaliezavosť a kreativitu. Nemusí mať predsa všetko zaužívané svoje predpísané štandardy. Ak chcete zaujať, rozhodne sa oplatí inšpirovať úspešnými životopismi, vďaka ktorým ľudia vo svete získali prácu.

 

Vytvorte si originálny plagát

Spoločnosti, ktoré oceňujú individuálny prístup a kreativitu určite zaujme netradičný životopis vo forme infografiky. Meghan Molino je špecialistka na uvádzanie výrobkov na trh. Vytvorila si vlastný 3D plagát, v ktorom predstavila svoje pracovné skúsenosti a zároveň uplatnila vlastnú kreativitu. Ako sa vyjadrila, nikdy nebola za klasický štandardný životopis, ktorý v skutočnosti vyzerá ako všetky ostatné. Zo životopisu je ľahko vyčítať jej individualitu, zvedavosť a ochotu riskovať.

Netradičný životopis Galéria fotiek (5) Zdroj: int.

Naprogramujte si aplikáciu

João Dornellas je grafický dizajnér, ktorý si vytvoril iPad aplikáciu k svojmu životopisu. Dokonca v nej umiestnil celé portfólium svojej práce. Jeho aplikáciu si stiahli viac ako 2200 krát.

Netradičný životopis Galéria fotiek (5) Zdroj: int.

Povedzte to aj Facebooku

Že si hľadáte prácu, môžete „vytrúbiť“ do sveta. Napríklad aj na sociálnej sieti Facebook. Je to jedna z možností, ako nielen pred svojimi kamarátmi dať najavo, že si aktívne hľadáte prácu a ste otvorení pracovným príležitostiam. Inšpiráciou môže byť pre vás Claudio Nader, ktorý si vytvoril špeciálny Facebook profil. Odprezentoval v ňom svoje pracovné skúsenosti a schopnosti. Claudia nakoniec oslovila marketingová agentúra v Miláne, ktorá mu ponúkla prácu obsahového editora.

Netradičný životopis Galéria fotiek (5) Zdroj: int.

Vytvorte si vlastný štýl životopisu

Jonathan Cropper mal vždy pocit, že štandardný typ životopisu potrebuje trochu obnoviť. Klasický životopis je podľa neho jeden veľký omyl a uniformná, predpísaná forma životopisu speje do záhuby. Croppper sa snažil, aby jeho životopis vyzeral trochu „futuristicky“ a zároveň zrozumiteľne. Aby jednoducho zodpovedal jeho štýlu práce.

Netradičný životopis Galéria fotiek (5) Zdroj: int.

Vložte do životopisu prelinkovania

Životopis Hagana Blounta je okrem grafiky preplnený aj vizuálnymi skratkami, grafmi, logami a QR kódmi. Inšpirujte sa jeho životopisom a zoberte si z neho iba to, čo vám vyhovuje a viete si predstaviť aj v tom vašom.

Netradičný životopis Galéria fotiek (5) Zdroj: int.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 5
Viac o téme: Práca Životopis CV Netradičný životopis
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ami, Zdroj: mashable.com, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy