Patríte k tým, čo dostanú všetko? 9 príznakov, že ste odsúdení na úspech

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Každý túži po úspechu. Či sa chcete stať milionárom, alebo vám stačí dozlata upečený koláč, určite sa snažíte pracovať čo najlepšie. Nanešťastie neexistuje zázračný návod ani tabletka, ktoré z vás spravia úspešného človeka zo dňa na deň. Skutočne sa to podarí len niektorým z nás. Chcete vedieť, či patríte k tým, čo triumfujú? Prinášame vám príznaky toho, že ste odsúdení na úspech.

  1. Tešíte sa z úspechov ostaných

Úspešný človek nemá potrebu závidieť ostaným, pretože je spokojný s tým, čo dosiahol. Vzájomná žičlivosť vie podstatne uľahčiť aj prácu v kolektíve.

  1. Neúnavne vyhľadávate  nové zážitky

Vyhľadávanie nových zážitkov vás nielen udrží šťastnými a zdravými, ale taktiež podporuje rast osobnosti.

  1. Nehľadáte rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom

Symbolická hranica medzi prácou a súkromím pre vás neexistuje. Práca i rodina sú vaším životom. Zamestnanie, vaši blízki, záujmy i hodnoty vás totiž robia tým, kým ste. Úspešní ľudia si nevyberajú len jednu možnosť, ale dokážu nájsť spôsob ako skombinovať všetky aspekty života s kariérou.

  1. Ste neuveriteľne empatickí

Každý kto chce mať skutočný úspech sa musí vedieť vcítiť do kože iných ľudí. Ako by ste mohli poskytovať kvalitný produkt či službu, keby ste nevedeli, čo iní potrebujú? Ako by ste mohli byť skvelým lídrom, keby ste sa o svojich podriadených nezaujímali?

  1. Dokazujete sebe, nie iným

Väčšina z nás sa snaží niečo dokázať svojmu okoliu, skutočne úspešných jedincov poháňa osobný podnet zvnútra. Tvrdá práca, odhodlanie a obetavosť pramenia z túžby presvedčiť samého seba.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstockphotos.com

  1. Ignorujete 40-hodinový pracovný týždeň

Triumf nie je zadarmo a určite nepríde ľahko. Väčšina najlepších biznismenov trávi v práci dlhé hodiny. Hoci sa vám môže zdať, že ľudia na vysokých postoch robiť nemusia, v skutočnosti však pracujú ešte viac ako ostatní.

  1. Vidíte peniaze ako zodpovednosť, nie odmenu

Najúspešnejší ľudia nevidia peniaze ako motiváciu pre prácu, považujú ich skôr za nástroj na rozvoj podnikania, spôsob odmeňovať druhých či pomáhať spoločnosti.

  1. Nemyslíte si, že ste niečo špeciálne

Nepotrebujete sa vyžívať vo vlastnej dôležitosti ani úspechu, dôraz kladiete skôr na ambície, vytrvalosť a prevedenie.

  1. Uvedomujete si, že úspech je pominuteľný, ale dôstojnosť a rešpekt zostávajú

V súčasnosti sa dá zbankrotovať doslova mihnutím oka, no ak sa budete k svojmu okoliu a najmä zamestnancom správať ako sa patrí, budú vás nasledovať až do konca.

Viac o téme: Práca Úspech Príznak
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy