8 spôsobov, ako zistiť, že vás má šéf rád

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Blíži sa deň sv. Valentína, kedy sa zvyknú obdarovávať všetky zamilované páry. Svoju lásku si však môžu preukazovať všetci, ktorí k sebe pociťujú náklonnosť. To platí aj pre vzťah zamestnávateľa a zamestnanca. Ako zistíte, že vás má šéf rád?

 

Prinášame vám osem znamení, podľa ktorých to spoznáte:

  1. Podrží vás v akejkoľvek pracovnej situácii.
    Päťdesiatosem percent zamestnancov sa vyjadrilo, že aj napriek náročnosti majú svoju prácu radi. Musia mať však pocit, že majú správneho šéfa, ktorý ich kedykoľvek podrží.
  2. Nerozkazuje, ale usmerňuje.
    Šéf, ktorý má rád svojich zamestnancov, nikdy nerozdeľuje úlohy direktívnou formou, ale vždy ich o vykonanie úloh požiada. V prípade, že je úloha nejasná, je ochotný ju v pokoji vysvetliť.
  3. Vyčlenil rozpočet na spoločné stravovanie.
    Až 60 % zamestnancov sa vyjadrilo, že zamestnávateľ je pre nich atraktívnejší, ak im poskytuje stravovanie zadarmo. Postačujúce je pre nich, ak majú v práci čerstvé ovocie alebo sladkosti. Zaujímavý benefit je aj spoločné stravovanie so všetkými zamestnancami. Ak má šéf k dispozícii rozpočet na aktivity zamestnancov, môže ich minúť aj na tento účel.
  4. Keď ste chorí, posiela vás domov.
    ​Nie všetky spoločnosti poskytujú extra dni navyše na zotavenie, tzv. sick days. Niektoré firmy ponúkajú až 3 takého dni do roka. V prípade, že nie sú k dispozícii a šéf vidí, že jeho podriadení prišli do práce chorí, je na jeho dobrej vôli, aby svojich ľudí poslal domov. Ak sa necítia dobre po fyzickej stránke, nebudú mať ani dostatočnú produktivitu a môžu svojou chorobou nakaziť aj ostatných kolegov.
  5. O bývalých kolegoch rozpráva s úctou.
    Každý správny šéf rešpektuje rozhodnutie svojich podriadených, a to aj v prípade, ak sa rozhodnú zmeniť prácu. Napriek ich odchodu sa o nich vyjadruje s úctou a rešpektom.
  6. Nesleduje vás na sociálnych sieťach.
    Väčšina šéfov na sociálnych sieťach nevystupuje. Ak aj majú svoj profil založený, tak ich možno nájdete na pracovnej sieti LinkedIn alebo Twitter, kde vystupujú za svoju spoločnosť. Nikdy by však nemali na sociálnych sieťach zamestnancov sledovať a sliediť, či náhodou nenapísali niečo negatívne o spoločnosti, v ktorej pracujú.
  7. Rieši problémy samostatne.
    Každý šéf môže preukázať svoj rešpekt voči zamestnancovi tým, že problémové záležitosti rieši so zamestnancom samostatne a nikdy nie pred ostatnými.
  8. Nesleduje vaše príchody a odchody z práce.
    ​Pre každého správneho šéfa je dôležité, či si jeho podriadený splnil všetky povinnosti. Nelipne na tom, aby zamestnancovi nechýbalo čo i len 5 minút v dochádzkovom systéme, a taktiež nesleduje jeho príchody a odchody z práce.

Ilustračné foto Galéria fotiek (2) Zdroj: thinkstock.com

Viac o téme: Boss Valentín Láska Zamestnávateľ Šéf
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: inc.com, Text: ami, Foto: Thinkstock.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy