7 trikov, ako si hľadať novú prácu tak, aby sa to váš šéf nedozvedel

Zdroj: thinkstockphotos.com

Máte už po krk vašej súčasnej práce a chceli by ste si nájsť novú? Bojíte sa však, že by sa to váš šéf mohol dozvedieť a vtedy by vám hrozila výpoveď? Len málokto by chcel dostať padáka ešte pred tým, ako si nájde novú, lepšiu prácu. Ako si bez obáv hľadať nové zamestnanie, bez rizika, že sa o tom dozvie váš súčasný zamestnávateľ? Máme pre vás sedem šikovných trikov, ktoré určite musíte využiť.

 

 

  1. Naplánujte si pohovor na obedovú prestávku alebo na koniec pracovného dňa
    Aby ste nevzbudzovali pozornosť, kam sa uprostred pracovného dňa chystáte, pohovor si vždy naplánujte buď na obedovú prestávku alebo až na koniec pracovného dňa. Odbehnúť si na obed nebude nikomu podozrivé, ani ak odídete z práce o niečo skôr.
  2. Neprezerajte si pracovné portály na pracovnom počítači
    To, čo robíte na vašom pracovnom počítači, si vie zamestnávateľ veľmi ľahko odkontrolovať. Ak teda nechcete, aby vás šéf s výpoveďou predbehol, prácu si hľadajte buď cez svoj smartfón alebo až doma, na svojom súkromnom počítači.
  3. Na pohovor sa prezliekajte mimo práce
    Prísť do práce elegantne oblečený – to ľahko vzbudí zvedavosť a aj možné podozrenie. Najmä ak to nie je váš štýl obliekania. Ak je to možné, skúste sa prezliecť niekde mimo práce.
  4. Nehovorte o hľadaní novej práce s kolegami
    Nikdy neviete, či sa kolega náhodou nerozhovorí aj pred inými kolegami a z vášho tajomstva bude správa, ktorá bude kolovať firmou a možno sa dostane aj do šéfových uší.
  5. Neudávajte vášho šéfa ako kontakt na poskytnutie referencií
    Asi by ste mu potom ťažko vysvetľovali, prečo sa na vás pýtali z inej firmy.
  6. Nájdite si miesto, kde si môžete bez obáv vybaviť telefonát s personalistom
    Mnoho personalistov robí telefonických pohovor, ktorý slúži ako predselekcia kandidátov. Buďte preto pripravený, že ak ste do nejakej firmy zaslali životopis, môžu vám o pár dní zavolať a urobiť s vami malý pohovor. Je preto dôležité, aby ste mohli bez obáv telefonovať. Preto si skúste nájsť miesto, na ktorom budete môcť rozprávať bez toho, aby vás niekto z firmy počul.
  7. Ak to vaša firma umožňuje, v deň pohovoru si vezmite home office
    Nie je nič jednoduchšie, ako si v deň pohovoru vziať v súčasnom zamestnaní prácu z domu. Jednak nebudete v strese, zároveň budete mať dostatok času pripraviť sa a priamo z domu môžete ísť vhodne oblečený na pohovor bez toho, aby to niekto z vašich kolegov komentoval.
Viac o téme: Zamestnanec Hľadanie práce
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: themuse; Text: es;

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy