7 superschopností ľudí s vysokým EQ: Pre toto sa s nimi radšej nezahrávajte

Zdroj: thinkstockphotos.com

Ľudia s vysokým EQ, alebo inými slovami vysokou emocionálnou inteligenciou, disponujú jedinečným darom. Sú skvelí v identifikácií a zvládaní nielen svojich emócií, ale aj emócií druhých. Sú jedineční v psychológii človeka, často vedia, čo sa chystáte povedať alebo urobiť, dokážu tiež odhadnúť, či klamete alebo hovoríte pravdu. Ľudí s vysokým EQ si nechcete pohnevať, radšej by ste ich mali chcieť na svojej strane. Pozrite sa, v čom vynikajú. Nepatríte medzi nich náhodou aj vy?

 

  1. Prirodzene vycítia klamárov
    Ako bežný človek sa viete naučiť triky, ako odhaliť klamstvo (uhýbajúci očný kontakt či rôzne neverbálne tiky). Ľudia s vysokým EQ však majú dar odhadnúť klamstvo intuitívne, preto si dajte dobrý pozor, ak im skúsite zaklamať.
  2. Vedia odhaliť žiarlivosť
    Ak vás ovládajú záchvaty žiarlivosti, ľudia s vysokým EQ to dokážu ľahko vycítiť, no len málokedy vám povedia, že to vedia. Je nepravdepodobné, že by túto informáciu proti vám zneužili, nechcú vás ani priviesť do nepríjemnej situácie. Namiesto toho sa radšej budú snažiť, aby vám viac nedávali dôvod žiarliť.
  3. Vedia rozoznať nenávisť
    Môžete si myslieť, ako skvele zvládate pretvárku, ľudia s vysokou emocionálnou inteligenciou vedia, že to nemyslíte úprimne. Keďže vás odhadli, dávajú si na vás dobrý pozor. Len ťažko preto od nich získate to, čo potrebujete.
  4. Nemôžete ich obalamutiť
    Pretože vedia čítať vaše myšlienky a pocity, vidia „do vás“ a preto ich nemôžete obalamutiť. Neskúšajte to, nepodarí sa vám nad nimi vyhrať -  ich vnútorný pocit ich neklame a ak cítia, že sa ich snažíte podviesť, už nikdy vám nebudú dôverovať.
  5. Vedia, aké máte problémy
    Zbytočne zapierate a tvárite sa, že je niečo v poriadku. Pred ľuďmi s týmto darom to neskryjete, keďže vás vedia prečítať. Namiesto toho buďte úprimný a priamy, porozprávajte sa o tom, čo vás trápi. Človek s vysokým EQ je tým, s kým sa oplatí porozprávať o svojich problémoch: sú totiž skvelými poslucháčmi, no zároveň vedia dať vždy dobrú radu, ako z problémov von.
  6. Nevedia vystáť neúprimnosť
    Ak predstierate, vydávate sa za niekoho iného alebo jednoducho nie ste úprimný, pri ľuďoch s vysokým EQ máte smolu. Neuveria vám to a hneď vás odhalia. Neúprimnosť a faloš je totiž niečo, čo nenávidia a ľahko si to týmto u nich pokazíte.
  7. Odhalia využívanie
    Myslíte si, že stačí potiahnuť pár medových motúzov popod fúzy a dosiahnete všetko, čo chcete? Pri bežných ľuďoch jednoduché, no pri tých s vysokým EQ nemysliteľné. Hneď zistia, čo máte za lubom a že ich len využívate. Tým u nich ale definitívne skončíte.
Viac o téme: Vysoké Inteligencia Schopnosti Emocionálna EQ
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: ewao; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy