13 znamení, že vás vaša práca robí nešťastným: Nenechajte sa ňou zničiť

Zdroj: thinkstockphotos.com

Čakať, že každý deň v práci bude dokonalý a skvelý, je naivné. Aj vy ste už určite zažili obdobie, kedy sa v zamestnaní necítite dobre a spokojne. Neznepokojujte sa, pokiaľ ide o niekoľko dní či týždňov. Ak však pociťujete nespokojnosť či zúfalstvo už niekoľko mesiacov, mali by ste zbystriť pozornosť. Zlá práca, v ktorej ste nešťastný, môže spôsobiť oveľa viac problémov, než by ste si mysleli. Tieto pocity sa totiž vkrádajú aj do vášho osobného života. Aké sú príznaky, že vás práca robí nešťastným? Toto je 13 najčastejších znamení.

  1. Ste znudený životom
    Ak necítite motiváciu a inšpiráciu vo vašom pracovnom živote, len veľmi ťažko ju budete hľadať vo svojom voľnom čase. Možno sa to nezdá, ale to, čo zažívame v práci, sa prenáša aj do nášho súkromia.
  2. Neznášate svojich kolegov
    Každý z nás má v práci niekoho, s kým si až tak úplne nerozumie. Ak je to jeden človek, prípadne dvaja, je to normálne. Ak však na pracovisku nemáte nikoho bližšieho a s nikým si nerozumiete, fungovanie na takomto mieste vás bude časom čoraz viac ubíjať.
  3. Zasekli ste sa v rutine
    Veci robíte bez rozmýšľania, mechanicky, tak ako vždy. Stereotyp však na človeka pôsobí veľmi negatívne. Ak cítite niečo podobné, možno je čas na zmenu.
  4. Stratili ste nadšenie pre svoju prácu
    Čo myslíte, koľko vydržíte v práci, ktorá vás nenapĺňa a v ktorej nevidíte zmysel?
  5. Len ťažko sa vám ráno vstáva do práce
    Je len veľmi málo ľudí, ktorým sa chce ráno vstávať, ak však doslova “bojujete” a premáhate sa, skúste sa popozerať po pracovnom trhu - nová práca by vás mohla “nakopnúť”.
  6. Nie ste dostatočne platený
    Ak ste nový, možno akceptujete to, že vás neplatia dostatočne. Ak však po čase požiadate o zvýšenie mzdy a zamestnávateľ odmieta, pravdepodobne by ste sa mali presunúť do inej spoločnosti, v ktorej ocenia váš talent a schopnosti.
  7. Takmer nevídate svoju rodinu či priateľov
    Ak vám práca požiera väčšinu času až tak, že nemáte čas na svojich najbližších, riskujete nielen vyhorenie, ale aj zničené vzťahy.
  8. V práci sa neviete sústrediť
    Sedíte v práci hodiny a hodiny, no na konci dňa zistíte, že ste vlastne nič neurobili? Ak sa zaujímate o všetko ostatné, len nie o vaše pracovné úlohy, pravdepodobne trčíte v nesprávnom zamestnaní.
  9. Cítite sa chorý
    Zdá sa vám, že meliete z posledného? Ste vyčerpaný a vyšťavený? Vážte si svoje zdravie a opustite prácu, ktorá vás takto vysiľuje.
  10. Stále sa sťažujete na svoju prácu
    ​Nič nie je dobré, šéf je kretén, kolegovia hlupáci, nič nefunguje tak, ako by malo. Veľa zamestnancov frfle na svoju firmu, ak však už dlhší čas neviete nájsť nič pozitívne na vašej práci, dajte si pozor - je to varovný prst, ktorý vás vyzýva k zmene.
  11. V práci vás rozčuľujú aj drobnosti
    Ak sa viac ako svojim úlohám venujete rôznym drobnostiam a nechávate sa nimi vytočiť, je to neklamný znak vašej nespokojnosti. Pravdepodobne ste už v danom zamestnaní príliš dlho, alebo pre vás jednoducho nie je to pravé.
  12. V nedeľu večer ste nešťastný alebo plný obáv z nasledujúceho týždňa
    Takéto pocity by sa u vás nemali objavovať. To, že zajtra idete do práce, by ste mali vnímať ako niečo prirodzené a normálne. Nemusíte byť z toho rovno natešený, ak sa však bojíte alebo vás ovládnu pocity smútku, niečo nie je v poriadku.
  13. Vo voľnom čase sa nechcete rozprávať o práci
    ​Ak každého hneď stopnete len keď spomenie vašu prácu, ak reagujete podráždene a otrávene, pravdepodobne by ste mali zmeniť zamestnanie. Sú to totiž znaky výraznej nespokojnosti, ktorú by ste mali začať riešiť.
Viac o téme: Práca Zamestnanie Nespokojnosť Nespokojný Nespokojná Zamestnaní Práci Prácou
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy