8 znakov, že ste v práci najslabší: Nájdete sa v niektorých z týchto bodov?

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Preč sú časy, kedy bol človek zamestnaný na jednej pozícii desiatky rokov. Dnes je každá práca len dočasná. Ak chcete byť človekom, ktorý sa ľahko zamestná, musíte myslieť biznisovo a stať sa špecialistom vo svojom odbore. Preto je dôležité byť obozretný a dbať na to, aby ste sa nestali najslabším článkom tímu. Máte podozrenie, že je to vaša situácia? Overte si to v nasledujúcich bodoch.

 


 

  1. Váš šéf je pri vás vážnejší než pri ostatných členoch tímu
    Usmieva sa váš šéf a vtipkuje pri rozhovore s vašimi kolegami, keď sa však stretne s vami, riešite iba biznis? Možno aj vy cítite, že vaše vzťahy sú chladné a pravdepodobne ste si nesadli. Nie je sa potom prečo diviť, ak s vami šéf nie je tak spokojný ako s vašimi kolegami.
  2. Ostatní členovia tímu vás nežiadajú o radu či pomoc
    Ako členovia tímu musíte spolupracovať a pomáhať si. Ak však už dlho žiadna prosba o pomoc neprišla, zdá sa, že v práci nie ste až taký potrebný.
  3. Náhodne zorganizované stretnutia sa dejú bez vás
    Ak sa vyskytol nejaký problém a narýchlo sa zvolá stretnutie, no vy na ňom chýbate, nie je to dobré znamenie. Ak sa na vás „zabúda“ ako na člena tímu, môže to naznačovať, že vaša prítomnosť vlastne ani nie je potrebná.
  4. Nedostávate nové úlohy
    Ak ste už dlhšie nedostali žiadnu úlohu, môže to znamenať, že vás už nechcú zapájať do nových projektov, pretože načo úkolovať človeka, ktorý tu nemusí byť budúci týždeň?
  5. Váš nadriadený podrobne sleduje vašu prácu a fungovanie
    Ak vás šéf každý deň kontroluje a vyžaduje podávanie najnovších informácií o stave vašich úloh, môže to znamenať, že si nerobíte svoju prácu načas a preto vám nedôveruje. Čím viac vás ale váš šéf bude musieť kontrolovať, tým viac bude uňho narastať pocit, že neustále potrebujete tútora alebo opatrovateľa.
  6. Kolegov, ktorí nastúpili do firmy neskôr ako vy, povýšili, vy však zostávate na rovnakej pozícii
    Pravdepodobne váš výkon nie je dostačujúci na to, aby ste si zaslúžili povýšenie.
  7. Noví zamestnanci dostávajú úlohy, ktoré by ste inokedy dostali vy
  8. Váš šéf si od vás vyžiadal zoznam vašich povinností
    Ak sa takéto niečo stane, väčšinou je to signálom toho, že A) váš šéf si myslí, že nemáte dostatok práce a zaujíma ho, čo robíte celý deň, alebo B) plánuje vás prepustiť a chce mať prehľad o vašej agende, aby ju mohol odovzdať vášmu nástupcovi.

Nevzdávajte sa – pozrite sa pravde do očí

Ak ste sa našli v predchádzajúcich bodoch a myslíte si, že ste najslabším členom tímu, nehádžte hneď „flintu do žita“ s tým, že vaše dni sú zrátané. Ešte to môžete zmeniť. Najdôležitejšie je uvedomiť si vašu situáciu a priznať si, čomu čelíte.

Najlepšie je dohodnúť si stretnutie s nadriadeným a porozprávať sa o tom, čo vás trápi, o tom, čo do firmy prinášate a že chcete zvýšiť mieru zodpovednosti a právomocí. Ak sa otvorene porozprávate, môže vám to pomôcť zistiť, v čom spočívajú vaše nedostatky, zároveň tak však ukážete záujem udržať si prácu a zostať členom tímu.

Zamerajte sa tiež na lepšiu spoluprácu s kolegami. Ak sa vyskytne niečo, s čím im budete vedieť pomôcť, urobte to. Takto vás uvidia v novom, lepšom svetle.

Snažte sa taktiež zvýšiť vašu aktivitu v práci, práve teraz je čas ukázať, že sa naozaj chcete zlepšiť. Hláste sa na nové projekty, pracujte tak tvrdo, ako sa len dá – postarajte sa o to, aby boli výsledky vašej práce viditeľné.

Skončite so sebaľútosťou, sústreďte sa na to, že stále máte prácu a možnosť zachrániť si ju.

Viac o téme: Práca Zamestnanie Slabý Nedarí Zamestnaní Práci Najslabší
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy