Robíte si dobre svoju prácu? Pre kolegov sa môžete stať tŕňom v oku

Ak pristupujete k svojej práci zodpovedne a robíte si ju dobre, niektorých ľudí v práci – predovšetkým tých vo vedení, potešíte. Určite však natrafíte aj na takých, ktorí sa z vašej aktivity radovať nebudú a skôr im bude prekážať. Ak sa vám totiž bude dariť, môžete sa stať niektorým kolegom tŕňom v oku. Ako vyriešiť túto nepríjemnú situáciu?

Odborníci  majú jednoduchú rudu: nenechať sa ovplyvniť. Nech už k vám vaši kolegovia, ktorým prekáža vaša aktivita a šikovnosť, prechovávajú akékoľvek pocity, nedajte sa nimi ovplyvniť. Nemusí vás zaujímať, či sú niektorí z vašich spolupracovníkov nešťastní alebo nahnevaní z toho, že podávate skvelé výsledky a vašu prácu robíte radi. Mali by sa skôr zamerať na seba – prečo oni sami nemajú rovnaký prístup ako vy.

Nezaťažujte sa preto zbytočne tými, ktorí sa na vás „škaredo“ pozerajú iba preto, lebo ste dobrý v tom, čo robíte. Pokiaľ nerozhodujú o vašom kariérnom postupe, pokiaľ neschvaľujú vašu prácu, ich názor vás vôbec nemusí zaujímať.

Vo svojom zamestnaní sa radšej zamerajte na osoby, ktoré zdieľajú rovnaký prístup ako vy – proaktívny, plný motivácie a inšpirácie. Ak by ste aj náhodou zachytili nepriateľské komentáre, neodpovedajte na ne. Radšej ich „vyriešte“ úsmevom a neopodstatnenú kritiku nechajte plávať. Je zbytočné vysvetľovať niekomu, že ak ho práca nebaví, mal by ju zmeniť.


Prečítajte si tiež: Ohováranie v práci a nepríjemní kolegovia? Zistite, či nie ste obeťou mobbingu​


Do práce chodíte preto, aby ste zarobili peniaze, odniesli si dobrý pocit a splnili si svoje osobné ciele. Nechodíte tam preto, aby ste vyhoveli vašim kolegom. Nenechajte sa preto znechutiť toxickými kolegami, ich poznámky časom ustanú. Venujte sa aj naďalej svojej práci a nedovoľte, aby vám ju znechutili. Ak však  natrafíte na ľudí, ktorí s kritikou a „frflaním“ neprestávajú, pokúste sa vyriešiť situáciu s vaším nadriadeným. Bola by totiž škoda odísť z práce, ktorá vás baví a robíte ju radi len pre pár lenivcov a závistlivcov.

Viac o téme: Práca Kolegovia Zamestnanie Spokojnosť Pracovať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: Forbes; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy