Stačí tento 5-minútový rituál a váš deň môže byť lepší: Vyskúšajte!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: photl.com

Žiarlite vždy, keď si prečítate článok o niekom úspešnom? Nejde vám do hlavy, ako môže vstávať o štvrtej ráno, meditovať, ísť na jogu, stihne čítať knihy a dopraje si vždy zdravé raňajky? Ak chcete byť šťastný alebo produktívny, váš životný štýl nemusí vyzerať presne takto. Je niekoľko prospešných návykov, ktoré vám zaberú 5 minút, dokonca aj menej. Ktoré to sú?

 

 

 

  1. Spíšte si tri veci, za ktoré ste vďačný
    Porozmýšľajte, čo všetko už vo svojom živote máte. Neorientujte sa iba na materiálne veci (ako napríklad auto či počítač), zamyslite sa aj nad tými nehmotnými. Máte rodinu, priateľov, vzdelanie? Spíšte si tri veci, ktoré vám v živote robia radosť, môžu to byť aj maličkosti. Psychológovia tvrdia, že takáto jednoduchá činnosť je veľmi účinná, ak sa potrebujete pozitívne naladiť.
  2. Porozmýšľajte, ako si môžete spríjemniť daný deň
    Napíšte jednu vetu o niečom, čo ak by sa stalo, by spravilo váš deň krajším, jedinečným a produktívnejším. Túto činnosť môžete robiť pokojne aj večer pred spaním. Keď si stanovíte, čo by vás potešilo a pomohlo vám cítiť sa spokojne, môžete sa do toho pustiť a pokúsiť sa to dosiahnuť.
  3. Usteľte si posteľ
    Len obyčajné ustlanie postele môže pomôcť zvýšiť vašu produktivitu. Je to kľúčový návyk, ktorý vás môže doviesť k osvojeniu si ďalších dobrých návykov.
  4. Meditujte
    Vedci hovoria o množstvo výhod spojených s meditáciou. Jednou z nich je, že meditácia pomáha pri vyrovnávaní sa so stresovými situáciami a negatívnymi emóciami, zlepšuje vašu pamäť  a posilňuje váš imunitný systém. Meditácia však neznamená len niekoľkohodinové sedenie v tichu. Úplne postačí, ak si nájdete len 5 minút pre seba a svoje myšlienky.
  5. Cvičte
    Nemusíte chodiť do posilňovne, stačí pár minút ľahkých cvikov po zobudení. Vyskúšajte napríklad planking. Nezabudnite však pred cvičením na rozcvičku – vaše svaly totiž môžu byť zo spánku ešte stuhnuté.
  6. Stanovte si priority
    Odborníci radia spísať si zoznam vecí, ktoré chcete počas dňa dosiahnuť. Keď budete mať všetky povinnosti pred sebou, budete si vedieť ľahšie určiť priority.

Prečítajte si tiež: Trapasy Slovákov na pohovoroch: Týmto príbehom neuveríte!​


Viac o téme: Deň Rituál Lepší Úspešných Úspešní
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy