Meníte často zamestnanie? Firmy by sa o vás mali pobiť: Pre toto!

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Ak personalisti narazia na životopis uchádzača, ktorý má v ňom uvedené rozličné pozície z ešte rôznejších odvetví, v mnohých prípadoch k nemu pristupujú s nedôverou a obozretnosťou. Nie je totiž bežné, že človek výrazne mení povolania. Je to však naozaj negatívum? Nie je to náhodou naopak? Toto sú dôvody, pre ktoré by sa firmy nemali báť zamestnať ľudí, ktorí často striedajú povolania!

 

 

  1. Vedia, čo nechcú
    Možno sa zdá, že títo ľudia striedajú povolania preto, lebo nevedia, čo chcú. Pravdou však je, že „prelietavci“ to robia z toho dôvodu, že vedia, čo nechcú. Možno si chceli vyskúšať prácu na danej pozícii, zistili však, že nie je pre nich. A prečo by ju mali naďalej vykonávať, ak ich nenapĺňa? Pre týchto ľudí je zmena pozícií plán, ako si vybudovať kariéru.
  2. Majú vysoké EQ
    Nielen IQ, ale aj EQ – emocionálna inteligencia, je v práci dôležitá. Schopnosť nadviazania kontaktov s ľuďmi, vedieť porozumieť ich potrebám či obavám je nevyhnutné nielen pre prácu s klientmi, ale aj s kolegami. Pre ľudí, ktorí často striedajú prácu, je táto vlastnosť bežná, často sa totiž dostávali do kontaktu s veľkým množstvom ľudí a väčšinou majú zvládnutý konflikt manažment.
  3. Majú bohaté skúsenosti
    Množstvo povolaní, množstvo odvetví – to všetko človeka posúva a rozvíja. Mnohí z týchto ľudí preto majú na svojom konte množstvo skúseností, ktoré môžu využiť v novej pozícii. Okrem toho aj zvyčajne majú širokú sieť profesijných kontaktov, čo sa môže pre rozvoj biznisu firmy len a len zísť.
  4. Často sa stanú najlepšími zamestnancami
    Čo môžete vyčítať zo životopisu týchto ľudí? Majú vysoké ambície, sú sebavedomí a hľadajú najlepšie kariérne príležitosti. Preto sa aj často stávajú zamestnancami s najlepším výkonom. Zamestnávatelia, dajte si pozor: ešte pred tým, ako zamietnete takéhoto uchádzača, radšej si dobre pozrite, čo má profesijne za sebou a prečo vlastne odišiel z predchádzajúcich spoločností.
  5. Sú flexibilní
    Ďalšou kvalitou ľudí, ktorí striedajú povolanie, je ich schopnosť rýchlo sa učiť. Naučili sa tiež prispôsobiť v krátkom čase, čo im dovoľuje pracovať v rozličnom pracovnom prostredí. Okrem toho, že bleskovo pochopia procesy a spôsob práce, sú tiež viac efektívni. Naozaj by ste takýchto ľudí nechceli do svojej firmy?
  6. Sú inovatívni
    Hlavný dôvod, prečo niektorí ľudia často menia prácu, môže byť aj to, že nemajú radi stereotyp, zaužívané formy a spôsoby práce. Títo ľudia väčšinou radi experimentujú, chcú hľadať na otázky prečo a ako. Dokazujú, že sa neboja zmien a sú často plní nápadov a inovácií. 
Viac o téme: Zmena Zamestnanie Práce Často Zmeniť Častá Meniť Prácu
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy