5 vhodných otázok na pracovnom pohovore

Aká je firemná kultúra v spoločnosti. Takúto otázku môžete položiť personalistovi.Aká je firemná kultúra v spoločnosti. Takúto otázku môžete položiť personalistovi. Zdroj: photl.com

O výške platu alebo o benefitoch v spoločnosti by mal ako prvý rozprávať personalista. Vy však máte tiež právo, aby ste mu smerovali otázky, ktoré vás zaujímajú. O firemnej kultúre alebo o oceňovaní zamestnancov. Nebojte sa opýtať ani osobnú otázku, ako sa v spoločnosti páči personalistovi.

 
  1. Aká je firemná kultúra v spoločnosti?
    Kľúčovou otázkou je opýtanie sa na firemnú kultúru a jej fungovanie, ak vám o nej ešte neporozprával personalista. Aj pre neho je dôležité, aby si overil, či by ste zapadli do firemnej kultúry.

  2. Ako ste oceňovali zamestnancov v minulosti?
    Je dôležité a v dnešnej dobe veľmi cenné, aby ste zistili, či spoločnosť oceňuje svojich zamestnancov. Oceňovať môže zamestnancov po odpracovaných rokoch, po ukončení a etablovaní úspešného projektu alebo získanie strategického klienta.

  3. Čo sa vám najviac páči na spoločnosti?
    Pre každého človeka je prirodzené, že rád rozpráva o sebe. Preto táto otázka smerovaná na personalistu je namieste. Ak bude odpoveď od neho zaujímavá, môže to posilniť vaše rozhodnutie. Ak bude odpoveď „vlažná“, poskytne vám zamyslenie, či sa vám oplatí „investícia“ do budúcnosti.

  4. Ako funguje spolupráca vo vnútri spoločnosti?
    Toto je veľká otázka pre tímového hráča. Personalistovi ukazuje vaše cenné kvality pre spoločnosť.

  5. Aké ciele by som mal dosiahnuť v prvých 30-tich, 60-tich až 90-tich dňoch?
    Otázkou o vašich nastavených cieľoch dávate vedieť, že by ste radi investovali svoj čas a schopnosti, aby ste dosiahli dobré výsledky.
Viac o téme: Interview Pracovný Pohovor Otázky Vhodné
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Text: ami, Zdroj: thedailymuse.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy