Ženy, zabudnite na skromnosť!

karierny rastkarierny rast

Aj keď v poslednej dobe pribúda úspešných žien, je ich v porovnaní s úspešnými mužmi stále málo. Medzi typické ženské vlastnosti, ktoré im bráni presadiť sa v mužskom svete, je nedôvera vo svoje vlastné schopnosti a z toho vyplývajúca prehnaná skromnosť. Tu je zopár rád ako sa presadiť.

Snažte sa získať čo najviac pozitívnej pozornosti.

Nevyžaduje si to veľkú časovú náročnosť. Postačí málo: hovorte s ľuďmi, nadväzujte nové kontakty, referujte o svojich výsledkoch, píšte články do firemnej tlače, snažte sa akýmkoľvek spôsobom angažovať.


Urobte si vlastnú reklamnú kampaň.

Aby ste sa úspešne prezentovali musíte sa naučiť prezentovať svoju osobnosť. Klamať, podvádzať a vymýšľať si sa v žiadnom prípade nevyplatí. Upozornite na svoje pracovné úspechy a schopnosti. Nielen vaše odborné znalosti a schopnosti rozhodujú o tom koľko budete zarábať, ale hlavne vaša dobrá povesť a vaše meno. Snažte sa, aby sa vaše meno stalo vašou značkou.


Veľmi dôležitá je pamäť na mená.

Pokiaľ si nedokážete mená zapamätať, zapíšte si ich. Ak ľudí vo svojom okolí oslovíte menom, podarí sa vám dosiahnuť viac. Ak pri predstavení meno prepočujete, spýtajte sa naňho znovu. Je príjemnejšie byť oslovovaný menom, ako zostať bezmennou súčasťou davu.


Nesnažte sa byť za každú cenu dokonalá.

Keď ženy pracujú na nejakej úlohe majú strach odovzdať výsledok, kým samé nie sú presvedčené, že viac dokonalé to už nemôže byť. Väčšina žien má sklon klásť na seba príliš veľké nároky, byť perfektné vo všetkom ako aj príliš kritické k sebe samej. Kto naozaj túži po úspechu, potrebuje odvahu riskovať, teda aj odvahu k nedokonalosti a chybám.
Ľudia, ktorí sa zdajú byť príliš dokonalí, nie sú sympatickí. Máme vo zvyku vyhýbať sa strnulým perfekcionistom bez štipky humoru preto, lebo nám pripomínajú našu vlastnú nedokonalosť.


Dovoľte si malé chyby.

Chyby vás totiž robia človekom. Vaše okolie malé chyby a neistoty bude iste tolerovať. Ľudia, ktorí sa snažia prezentovať ako ľudia bez chýb, nepatria v práci k tým najobľúbenejším. Práve naopak, pôsobia skôr rušivo. Ten kto nemá problém otvorene hovoriť o svojich chybách, pôsobí sympatickejšie a zlepšuje klímu vo firme.

 

Viac o téme: Karierny rast Kariera2010
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy