Hľadanie práce bez stresu: Tipy a triky na úspešné zamestnanie podľa vášho gusta

Existuje veľa pracovných miest. Nájsť presne to, ktoré vám vyhovuje a urobí vás dlhodobo šťastným, je trochu ako hľadať ihlu v kope sena. S našimi 9 tipmi zaručene nájdete svoju vysnívanú prácu – a pri hľadaní práce necháte ostatných pracovať za vás.

9 tipov, ako si nájsť prácu 

1. Správny portál na hľadanie práce
Teraz to začína byť vážne: Najdôležitejší pri hľadaní práce je správny portál, pretože len tak nájdete svoju vysnívanú prácu. Na stránke Kariera.sk  je ohromné množstvo ponúk. Aby bolo vyhľadávanie čo najefektívnejšie, portál boduje mnohými hodnotnými nástrojmi.

2. Myslite na dôležité kľúčové slová
Vedeli ste už? Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete pristúpiť k hľadaniu práce. Najrýchlejšou formou hľadania práce je vyhľadávanie podľa kľúčových slov. Môže to byť názov pracovnej pozície („programátor“). Môžete však tiež vyhľadávať aktivity ("programovanie") alebo uvádzať určité náročné zručnosti ("Linux"). Samozrejmosťou je aj vyhľadávanie jednotlivých názvov spoločností – ako aj kombinácia všetkých spomínaných hľadaných výrazov.

3. Hľadajte podrobnosti
Chcete vedieť viac? Potom odporúčame podrobné vyhľadávanie: Okrem odboru si môžete vyhľadať lokalitu, typ zmluvy (od stálej pozície po stáž), typ zamestnania (plný alebo čiastočný úväzok), odvetvie a akúkoľvek odbornú prax.

4. Vsaďte na svoju vysnívanú spoločnosť
Uvažovali ste už o konkrétnej spoločnosti, ktorá by vyhovovala vašej motivácii, skúsenostiam a know-how? Potom použite vyhľadávanie spoločností a nájdite svoju vysnívanú spoločnosť pomocou slovného vyhľadávania.

Pro tip: Okrem voľných pracovných miest od spoločnosti tu nájdete aj kontaktné údaje a kontaktné osoby. 

5. Vytriediť
Nemáte čas ani chuť na dlhé a mätúce zoznamy výsledkov? Použite našu funkciu filtrovania naľavo od zoznamu výsledkov. Svoje výsledky môžete zúžiť tak presne, že zostane len vaša skutočná vysnívaná práca.

6. Nechajte ostatných, aby vás hľadali
Chcete, aby sme hľadali: Pracovného agenta Kariera.sk si môžete aktivovať pomocou našich presne prispôsobených kritérií vyhľadávania pod funkciou „Najlepšie pracovné ponuky na váš email“. Už žiadne otravné hľadanie – každý deň vám budeme e-mailom posielať najnovšie pracovné ponuky priamo do vašej schránky.

7. Vytvorte si životopis
Vytvorenie perfektne navrhnutého a aktuálneho životopisu nie je hračkou. Pomôžeme vám: S naším výberom vhodnej šablóny vytvoríte pôsobivý a zmysluplný životopis len niekoľkými kliknutiami.

8. Nechajte sa nájsť
Vytvorením profilu v databáze žiadateľov Kariera.sk dávate spoločnostiam možnosť nájsť si vás. Aj pasívne hľadanie zamestnania môže byť korunované úspechom. Uložte si svoj životopis, skúsenosti a kľúčové kompetencie do databázy. Mali by ste zadať aj svoje profesijné želania – spoločnosť tak okamžite vidí, či vaše predstavy ladia s inzerovanou pozíciou. 

9. Stavte na niekoľko koní
Našli ste svoju vysnívanú prácu na Kariera.sk a prihlásili ste sa? Fantastické. Nestavajte však všetko na jednu kartu: aj iné spoločnosti majú pekné pracovné miesta. Denne sa zverejňuje mnoho nových pracovných ponúk. A čím viac žiadostí odošlete, tým viac spoločností pozná vaše meno – a môže vám poskytnúť neodolateľnú ponuku. 

Tipy na hľadanie práce počas pandémie koronavírusu

Mnohí prišli v súčasnej kríze o prácu. Má vôbec zmysel hľadať si prácu v týchto neistých časoch? Odpoveď je jednoznačné áno! Kvalifikovaný personál je vždy žiadaný. Možno by ste sa chceli odvážiť poobzerať sa po nových odvetviach? Napríklad momentálne sú žiadaní kuriéri. Každý, kto hľadá v správnych odvetviach a vezme si k srdcu vyššie uvedené tipy, má veľkú šancu, že hľadanie práce bude úspešné aj počas pandémie.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy