Národné dni kariéry sme vyskúšali za vás. Oplatí sa prísť!

Národné dni kariéry 2015Národné dni kariéry 2015 Zdroj: Jan Zemiar

Už včera odštartovali v Bratislave Národné dni kariéry, ktoré sú každý rok jedinečnou príležitosťou nájsť si vysnívané zamestnanie. Nezmeškajte možnosť spoznať viacerých potenciálnych zamestnávateľov na jednom mieste, či získať užitočné rady, ktoré sa vám v živote zídu. Jedinečnú šancu máte ešte dnes do 18:00 v Starej tržnici.

 

Stará tržnica v centre Bratislavy sa v týchto dňoch mení na miesto združujúce spoločnosti, ktoré ponúkajú pracovné príležitosti nielen pre študentov či absolventov, ale aj zamestnaných ľudí hľadajúcich nové možnosti na trhu práce. Na festivale sa prezentuje aj pracovný portál Kariéra.sk, kde si môžu návštevníci otestovať svoje znalosti, schopnosti a zručnosti.

Národné dni kariéry 2015 Galéria fotiek (8) Zdroj: Jan Zemiar

Hneď pri vstupe do Starej tržnice je možné zistiť, na akú spoločnosť by sa uchádzači o zamestnanie mali obrátiť. Prísť na to sa však dá aj inak, ako len klasickým testovaním, a to vcelku interaktívnym spôsobom. Stačí sa postaviť pred stenu s plechovkami označenými rôznymi vlastnosťami, akými sú napríklad komunikatívnosť, kreativita, vtipnosť, tímový duch, proaktívnosť či flexibilita a vybrať si tri najdôležitejšie. Následne je potrebné na plechovky namieriť detskou pištoľou a zostreliť ich gumenými nábojmi. Firmy prezentujúce sa na festivale si určili rebríček tých najrozhodujúcejších vlastností či schopností pri výberových procesoch. Na základe zhody v ich selekcii vzíde záver, do akej spoločnosti sa návštevníci hodia. Získajú tiež certifikát s odporúčaním na návštevu stánku danej firmy, ktorý nájdu v priestoroch Starej tržnice. 

Národné dni kariéry 2015 Galéria fotiek (8) Zdroj: Jan Zemiar
Národné dni kariéry 2015 Galéria fotiek (8) Zdroj: Jan Zemiar

Vystavovatelia poskytujú poradenstvo v súvislosti s výberom vhodnej profesie či uchytením sa na pracovnom trhu. Rovnako ponúkajú množstvo pracovných príležitostí rôzneho druhu - od brigád, stáží, trainee programov až po zamestnanie na plný úväzok. Návštevníci nájdu na festivale ponuky z mnohých oblastí, či už ide o IT sektor, obchod, manažment alebo bankovníctvo. Pri väčšine z nich sa však vyžadujú jazykové znalosti minimálne základnej úrovni, kritéria sa však menia v závislosti od pozície, o ktorú majú uchádzači o zamestnanie záujem. Zistiť, na akej úrovni sa nachádzajú jazykové znalosti návštevníkov festivalu je možné priamo na mieste - v stánku vystavovateľa pracovného portálu Kariéra.sk, a to bezplatne. Vzhľadom na to, že ovládať minimálne jeden svetový jazyk je dnes už nevyhnutnosťou, je testovanie v rámci festivalu pomerne vyhľadávané.

„Prakticky neustále máme obsadené všetky počítače, zatiaľ sa u nás mohlo vystriedať okolo sto záujemcov,“ povedala Katarína Zemanová, Senior Sales Manager pracovného portálu Kariéra.sk a dodala, „najatraktívnejšie sú jazykové testy, ale aj test motivácie a test z digitálneho minima. Tento však absolvovali najmä absolventi Ekonomickej univerzity, čo naznačuje ich záujem o prácu v mediálnych či digitálnych agentúrach.“  

Národné dni kariéry 2015 Galéria fotiek (8) Zdroj: Jan Zemiar

Okrem testovania sú v spomínanom stánku k dispozícii odborníčky v oblasti personalistiky, ktoré poskytujú poradenstvo ohľadom získania práce.

„Poradíme ako si napísať a upraviť životopis, poskytujeme praktické rady a tipy ako reagovať na pracovné ponuky, ako sa správať na pohovore a podobne. Takisto poradíme priamo pri hľadaní práce a orientácii v pracovných ponukách na portáli Kariéra.sk,“ uzavrela Katarína Zemanová.

Festival Národné dni kariéry je jedinečnou šancou mať pred sebou široké spektrum pracovných ponúk, personalistov a potenciálnych zamestnávateľov.

Možnosť nájsť si prácu počas celého roka však ostáva otvorená aj po skončení festivalu vďaka pracovnému portálu Kariéra.sk.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 8
Viac o téme: Práca Študent Študenti Národné dni kariéry NDK Kariera.sk Katarína Zemanová Národné dni kariéry
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Ján Zemiar, Text: Michaela Pavelková

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy