Najčastejšie otázky na pracovnom pohovore II.

trhtrh

Šťastie praje pripraveným, preto vám ponúkame najčastejšie kladené otázky na prijímacom pohovore

1. Aké pracovné prostredie vám vyhovuje?

Táto otázka vám poskytuje dobrý priestor ukázať, že ste tímový hráč, ktorý rieši problémy v tíme, a ktorý rád komunikuje so svojimi kolegami. Mali by ste zdôrazniť, že dobré medziľudské vzťahy a príjemná atmosféra v práci pre vás znamenajú viac ako materiálna stránka veci.

2. Ako by mali prebiehať prvé týždne vášho uplatnenia v našej spoločnosti?

Zdôraznite, že ste pripravený a ochotný pracovať hneď od prvého dňa naplno. Súčasne všiak požiadajte, aby vám bol k dispozícii skúsený pracovník, na ktorého sa budete môcť obrátiť so svojimi otázkami.

3. Akú máte predstavu o plate?

Mali by ste poznať svoju hodnotu na trhu práce a vedieť sa realisticky oceniť. Pripravte si čiastku, ktorú si predstavujete ako svoj mesačný hrubý plat. Nie je vhodné o plate zjednávať, mohlo by sa stať, že skončíte na jeho spodnej hranici. Buďte pripravený na to, že svoju predstavu o plate by ste mali vedieť zdôvodniť a to napr. kvalifikáciou, jazykovými znalosťami, skúsenosťami zo zahraničia a pod.

4. Čo by ste v nasledujúcich rokoch chceli dosiahnuť?

Vyjadrite želanie zostať pri jednom zamestnávateľovi aj dlhšiu dobu, pokiaľ vám ponúkne primerané možnosti profesijného rozvoja.
Ďalšie otázky na pracovnom pohovore nájdete tu!
Viac o téme: Trh
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages
 
Staršie správy
Staršie správy