Topvar informoval úrad práce o ukončení výroby piva

trhtrh

Pivovary Topvar plánujú v Topoľčanoch prepustiť zhruba 170 až 180 zamestnancov, oficiálne nahlásia hromadné prepúšťanie v decembri.

Predstavitelia spoločnosti Pivovary Topvar v stredu informovali tamojší úrad práce o svojom zámere ukončiť výrobu piva v Topoľčanoch. Z ekonomických dôvodov budú vyrábať už len v závode vo Veľkom Šariši. Hromadné prepúšťanie spoločnosť oficiálne nahlási v decembri, dotkne sa 170 až 180 zamestnancov. Agentúru SITA o tom informoval René Schmizing z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Topoľčanoch. Odkedy bude hromadné prepúšťanie prebiehať, uvedie firma až v decembri. "Spoločnosť nás informovala aj o pripravovanom programe, ktorý prepusteným zamestnancom pomôže uplatniť sa na trhu práce. Kroky spresníme po opätovnom stretnutí so zástupcami firmy a nahlásení hromadného prepúšťania," povedal Schmizing.

Definitívne by sa mala výroba piva a sladu v topoľčianskom pivovare skončiť 28. februára budúceho roku. "Hlavným dôvodom tejto zmeny je dlhodobý pokles slovenského pivného trhu, ktorý za posledných päť rokov predstavoval takmer 16 %," informovala médiá firma, ktorej vlastníkom je juhoafrický pivovarnícky gigant SABMiller. Areál topoľčianskeho pivovaru však nezostane pustý. Pivovary Topvar ho budú naďalej využívať ako distribučné a administratívne centrum. "Všetci zamestnanci, ktorých sa dotkne ukončenie prevádzky výrobného závodu v Topoľčanoch, dostanú odstupné nad rámec Zákonníka práce," uviedla hovorkyňa Pivovarov Topvar Drahomíra Mandíková. Firma podľa nej najala personálnu agentúru, ktorá bude zamestnancom pomáhať vyhľadávať možnosti, ako sa uplatniť v regióne alebo im poradí, ako začať vlastné podnikanie.

Spoločnosť Pivovary Topvar, a.s. Topoľčany je súčasťou pivovarníckej skupiny SABMiller, ktorá na Slovensku prevádzkuje okrem pivovaru Topvar v Topoľčanoch aj Pivovar Šariš vo Veľkom Šariši. Pivo sa v topoľčianskom pivovare Topvar vyrába už od roku 1964.
Viac o téme: Trh
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: Jupiterimages; ZDROJ: SITA
 
Staršie správy
Staršie správy