Majte vaše účtovníctvo pod kontrolou

Vlastníte firmu alebo ste súčasťou rozhodovacieho tímu vo finančnom oddelení a máte na starosti účtovníctvo, prípadne jeho zabezpečenie? Kvalita týchto služieb musí byť vašou prioritou.

Monitorujte svoju finančnú výkonnosť

Účtovníctvo zohráva dôležitú úlohu v riadení podniku, pretože zabezpečuje transparentnosť a zodpovednosť v procese finančného výkazníctva. Taktiež umožňuje manažmentu monitorovať výkonnosť spoločnosti a prijímať informované rozhodnutia na základe presných finančných informácií. Podnikové účtovníctvo zahŕňa rôzne procesy, ako je vedenie účtovníctva, príprava účtovnej závierky, vnútorné kontroly a dodržiavanie účtovných štandardov a predpisov.

Hlavným cieľom účtovníctva je pritom zabezpečiť, aby spoločnosti alebo jednotlivci prezentovali svoju finančnú situáciu voči úradom, pripravili na jeho základe daňové priznanie a mali svoje financie pod kontrolou.

Odborníci na účtovníctvo sú pre vás tí praví

Aký je teda hlavný cieľ podnikového účtovníctva? Ide o zabezpečenie presnosti a spoľahlivosti finančných výkazov, ktoré sú kľúčové pre zainteresované strany, ako sú majitelia, investori, akcionári a finančné orgány.

Jednou z kľúčových povinností podnikových účtovníkov je teda zabezpečiť, aby boli finančné transakcie zaznamenané presne a v súlade so všeobecne uznávanými účtovnými zásadami a zákonnými nariadeniami.

S odborníkmi z Pamatrend už nebudete musieť myslieť na všetko a vaše účtovníctvo, daňové a účtovné poradenstvo získate na jednom mieste. Aké výhody ponúka takéto riešenie? V prvom rade ide o komplexnú službu, na ktorú sa budete môcť spoľahnúť. Vy tak nebudete musieť študovať žiadne nové vyhlášky či nariadenia a stále si budete môcť byť istí, že s vaším účtovníctvom je všetko v najlepšom poriadku.

Takíto účtovní profesionáli sú zodpovední za prípravu finančných výkazov, ako sú súvahy, výkazy ziskov a strát a výkazy peňažných tokov. Tieto výkazy poskytujú prehľad o finančnej situácii, výkonnosti a peňažných tokoch spoločnosti (či u samostatných živnostníkov) a zároveň si môžete nechať vypracovávať mzdové agendy.

Účtovníci navyše úzko spolupracujú s manažmentom firiem na tvorbe rozpočtov a prognóz, ktorými sa riadi finančné plánovanie a rozhodovací proces spoločnosti. Nájdite si preto spoľahlivú firmu, kolektív účtovníkov alebo jednotlivca, ktorý má skvelé referencie v účtovníctve. Nezabúdajte, že kvalita účtovníckych služieb by mala byť pre vás top prioritou a ani v prípade vyššej ceny by ste nemali upúšťať zo svojich nárokov. Z dlhodobého hľadiska pochopíte, že outsourcing týchto povinností vám ušetrí množstvo starostí a času.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Účtovníctvo Peniaze Fimy
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: RED, Foto: Studio Romantic / Shutterstock.com
 
Staršie správy
Staršie správy