9 návykov, ktoré odhaľujú vašu osobnosť: Čo o vás tieto zvyky prezrádzajú?

Správanie, ktoré robíme automaticky a ani o ňom nepremýšľame, o nás vypovedá viac než dosť. Napadlo vás niekedy, čo o vás prezradí váš rukopis alebo to, ako máte zavesený toaletný papier? Áno, tieto a mnohé ďalšie drobnosti prezrádzajú o vašej osobnosti viac, ako si myslíte.

Rutinné správanie je pre nás automatické a väčšinou si ani neuvedomujeme, ako niektoré veci robíme. Čo je horšie - neuvedomujeme si, čo o nás vlastne vypovedajú. Behaviorálni psychológovia skúmali, čo rôzne rutinné návyky znamenajú. Môžete tak vďaka ich výskumu dokonale prečítať svojho partnera alebo kolegov v práci.

  1. Spôsob, ako sa správate k zamestnancom napríklad v reštaurácii
    Pokiaľ s nimi zaobchádzate zle a povýšenecky, vypovedá to o vás, že máte nízku integritu, empatiu a sebaúctu. Navyše, ak idete na prvú schôdzku a správate sa takto, rozhodne neurobíte dobrý dojem.
  2. Spôsob, akým máte zavesený toaletný papier
    Tí, ktorí majú toaletný papier zavesený okrajom ďalej od steny, majú tendenciu byť dominantnejší, zatiaľ čo tí, ktorí mávajú toaletný papier okrajom bližšie k stene, bývajú submisívnejší.
  3. Spôsob, ako rýchlo jete
    Pomalí jedáci majú radi kontrolu nad životom, užívajú si ho a vedia ho oceniť. Rýchly jedáci bývajú ambiciózni a často netrpezliví.

    9 návykov, ktoré odhaľujú Galéria fotiek (4)
  4. Ako veľmi ste závislý na vašom telefóne
    Emočná nestabilita je kľúčovým prediktorom závislosti na mobilných telefónoch. Introverti majú menšiu pravdepodobnosť závislosti na svojich telefónoch.
  5. Spôsob, akým komunikujete online
    Pri zasielaní správ niekomu online majú introverti sklon byť zdvorilejší a formálnejší, zatiaľ čo extroverti dávajú prednosť priateľskému prístupu a ležérnosti
    9 návykov, ktoré odhaľujú Galéria fotiek (4)
  6. Spôsob, akým podávate ruku
    Ľudia s pevnejším stiskom ruky sú emocionálne expresívnejšie, zatiaľ čo ľudia s voľnejším stiskom sú hanblivejšie.
  7. Vzhľad vášho rukopisu
    Ľudia s veľkým písmom majú tendenciu byť otvorení a viac orientovaní na ľudí a spoločenský život. Zatiaľ čo tí, ktorí majú malý rukopis, sú často sústredení a majú introvertné sklony.

    9 návykov, ktoré odhaľujú Galéria fotiek (4)
  8. Spôsob, akým chodíte
    Tí, ktorí kráčajú vpred rýchlymi krokmi, bývajú veľmi logickí, zatiaľ čo tí, ktorí kráčajú ľahkými krokmi a skláňajú hlavu, sú zvyčajne citliví.
  9. Vaše topánky
    Ak milujete topánky na vysokom podpätku, máte radi kontrolu nad situáciami. Nositelia nižších, plochých topánok sú často sústredení a skromní.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 4
Viac o téme: Pracovisko Výskum Správanie Zvyky Psychológia Návyky
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, radersdigest
 
Staršie správy
Staršie správy