15 novoročných predsavzatí, ktoré vám prinesú v roku 2024 radosť a zdravie

Prelom roka prirodzene prináša náladu a motiváciu zmeniť svoje návyky k lepšiemu. Pravdepodobne ste si však za tie roky už všimli, že "schudnúť, prestať fajčiť a zlepšiť vzťahy v rodine i na pracovisku" nie je také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohlaď zdať. A to z mnohých dôvodov. Jedným z nich môže byť aj fakt, že sa k týmto problémom staviame nesprávne najmä z hľadiska motivácie. Preto vám možno prospeje, ak tento rok svoje predsavzatia vezmete z iného konca.

Tento rok už konečne - a teraz doplňte, čo si každý rok hovoríte. Schudnem? Nebudem toľko riešiť, čo potrebujú ostatní? Naučím sa hovoriť nie? A úprimne - ako dlho to podľa vás vydrží tento rok? Nájsť správnu motiváciu totiž vôbec nie je jednoduché.

Ak máte za sebou pár nesplnených novoročných záväzkov, a napriek tomu aj tento rok pocit, že je správny čas na zmenu, máme pre vás tip. Neriešte tento rok, čo by ste "mali". Začnite s tým, čo vás bude baviť. To je totiž základný predpoklad k úspechu.

Najlepšie je nájsť si také činnosti, ktoré vás budú baviť. A ktoré vlastne želaný efekt prinášajú ako "vedľajší produkt". Baví vás tancovať? Nájdite si príležitosť alebo lekcie a uvidíte, že kilá pôjdu dole bez trápenia. Radi jete? Skúste venovať pár hodín nie tomu, aby ste si z jedla urobili nepriateľa a niečo zakázané, ale naopak - nájdite si zdravšie a menej kalorické alternatívy vašich obľúbených jedál.

Chcete žiť v nadchádzajúcom roku kvalitnejší život? Tu je zoznam pätnástich skvelých, zábavných, odpočinkových i aktívnych predsavzatí, ktoré vám prinesú nielen radosť, ale aj zdravotné benefity a lepší pocit zo seba samého. Určite si medzi nimi vyberiete.

  1. Buďte viac s ľuďmi, ktorí vám robia radosť
  2. A tých, ktorí vám berú energiu, vídajte oveľa menej
  3. Neporovnávajte sa s ostatnými
  4. Viac cestujte a spoznávajte nové miesta, aj keby to malo byť len kúsok od vášho bydliska
  5. Vyskúšajte nové recepty a jedlá
  6. Viac relaxujte
  7. Hovorte so sebou láskavo
  8. Skúste tráviť menej času pred televíziou alebo smartfónom
  9. Doprajte si dostatok spánku
  10. Viac počúvajte a menej hovorte
  11. Komplimenty prijímajte s radosťou a len so slovami "ďakujem"
  12. Povedzte občas "nie" bez pocitu viny
  13. Nájdite si každý deň niečo, čo vás rozosmeje
  14. Pite bylinkové čaje alebo kávu a tieto chvíľky si užívajte
  15. Uisťujte sa každý deň, že vaši blízki vedia, že ich máte radi

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Pre praktické tipy a súťaže sledujte Instagram profil Kariéra.sk. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

Viac o téme: Nový rok Predsavzatie 2024
  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy