Tieto firmy na Slovensku sa o svojich zamestnancov naozaj starajú: Pozrite, aké benefity im ponúkajú

Pri hľadaní novej práce je nepochybne jedným z najdôležitejších faktorov mzda. Čoraz častejšie sa ale spomínajú aj zamestnanecké benefity, ktoré sú pre ľudí dôležitejšie než kedykoľvek predtým. Skôr sa budú uchádzať o miesto vo firme, ktorá ponúka zaujímavý balíček benefitov než v tej, ktorá neponúka nič navyše.

Spoločnosti na Slovensku, našťastie, na vlnu tohto trendu naskočili a predbiehajú sa v tom, ktorá dá svojim zamestnancom najviac. Zaujíma vás, čím sú výnimočné pracovné ponuky od známych firiem, ako je TIPOS, Telekom, IBM, McDonald’s či ENGIE?

ENGIE

Takto sa o vás postarajú, ak sa stanete zamestnancom ENGIE:

  1. Nadštandardný program CARE – má 4 piliere, prvý z nich je už implementovaný aj na Slovensku. Ide o významnú finančnú pomoc rodine zamestnanca, v prípade jeho úmrtia z akéhokoľvek dôvodu, a to vo výške 12-násobku jeho hrubej základnej mesačnej mzdy.
  2. Rôzne finančné príspevky - príspevok na DDS vo výške 1,5%, 500€ za nového kolegu, životné jubileum, MultiSport karta.
  3. Dni voľna navyše, bezplatné jazykové vzdelávanie.

„ENGIE na Slovensku je súčasťou globálnej Skupiny ENGIE. Jednou z našich priorít, ktorým sa  v súčasnosti venujeme, je aj implementácia programu jednotnej základnej starostlivosti o zamestnancov CARE, ktorý prebieha vo všetkých spoločnostiach Skupiny ENGIE na svete. Súčasťou tohto programu je aj finančná pomoc rodine zamestnanca v prípade jeho úmrtia vo výške 12-násobku jeho hrubej základnej mesačnej mzdy. Tento benefit síce nie je spojený s ničím príjemným, zamestnanec si však môže byť istý, že ak sa jeho najbližší dostanú do takejto situácie, bude o nich finančne postarané v najťažšom období,“ uviedla Dominika Hippová, CSR manažérka spoločnosti ENGIE.

TIPOS

Toto sú 3 najlepšie benefity, ktoré poskytuje spoločnosť TIPOS:

  1. 13. a 14. plat
  2. Podpora work-life balance – flexibilný pracovný čas, príspevky na športové a oddychové aktivity cez Multisport kartu a až 5 dní dovolenky navyše.
  3. Atraktívne finančné príspevky – nadštandardný príspevok na stravovanie plne hradený zamestnávateľom, štedrý príspevok k doplnkovému dôchodkovému sporeniu (III. pilier) a ďalšie finančné príspevky, ako napríklad príspevok pri narodení dieťaťa, pri životnom a pracovnom jubileu, pri uzavretí manželstva.

„V spoločnosti TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. oslavujeme tento rok 30. výročie svojho vzniku. Patríme teda medzi stabilných zamestnávateľov na Slovensku, o čom svedčí aj fakt, že máme zamestnancov, ktorí pracujú v TIPOSe celé desaťročia. Všetky benefity poskytované zamestnancom zvyšujú spokojnosť v práci a tým ovplyvňujú produktivitu, morálku a znižujú fluktuáciu,“ uviedol Marek Šilhár, výkonný riaditeľ finančnej a právnej sekcie.

Slovak Telekom

Medzi najatraktívnejšie benefity od Telekomu patria:

  1. Zľavy na produkty Slovak Telekom – zvýhodnené ceny zamestnancom a ich blízkym, zamestnanecký paušál, kompenzácia na nový mobilný telefón každých 12 mesiacov za zvýhodnených podmienok alebo raz za 3 roky vo výške až 900 EUR.
  2. Cafeteria – benefity v hodnote až 500 € ročne – služby z oblasti športu a kultúry, zdravia, dovolenka, jazykové kurzy.
  3. Work-life balance – flexibilná pracovná doba tam, kde to povaha práce umožňuje, 5 dní osobného voľna navyše a voľno pri rôznych životných situáciách.

„V Slovak Telekome sa snažíme našim zamestnancom poskytovať širokú ponuku benefitov. Pravidelne monitorujeme ich využívanie a samotným zamestnancom dávame možnosť participovať na ich zlepšovaní. Pozitívna zákaznícka skúsenosť je u nás na prvom mieste a tú sa nám darí získať len za predpokladu, že máme spokojných, motivovaných a angažovaných zamestnancov,” prezradil Michal Korec, hovorca Telekomu.

IBM

Aké zamestnanecké benefity ponúka spoločnosť IBM?

  1. 3 dni osobného voľna a 3 dni dovolenky navyše
  2. 100 % preplatenie PN počas prvých 60 dní
  3. Wellbeing program

„V Bratislave sa IBM presťahovalo do novej modernej budovy. Nový priestor umožňuje aj širokú ponuku well-being programov, ktorú IBM poskytuje svojim zamestnancom. Vo Wellbeing aktivitách sa sústredíme na štyri piliere: Myseľ, Prevencia, Výživa a Šport. Chceme zamestnancov podporiť pri tvorbe a udržiavaní si zdravých návykov a prispieť tak k zdravému životnému štýlu. Aj vďaka tejto zvýšenej pozornosti sa IBM každoročne umiestňuje na popredných miestach v súťaži Zdravá firma roka,“ objasňuje Gabriela Krajčíriková z IBM.

McDonald’s

Toto sú TOP 3 benefity, ktoré ponúka McDonald’s:

  1. Flexibilný pracovný čas – zmeny je možné plánovať priamo v reštaurácii alebo na diaľku cez web.
  2. Vzdelávanie a profesijný rast – online prístup k videám, interným workshopom, e-learningu a rôznym tréningovým materiálom.
  3. Zamestnanecká benefit karta – stála zľava vo všetkých prevádzkach McDonald’s.

„Aktuálne naprieč celým Slovenskom zamestnávame približne 3 300 ľudí. K svojim zamestnancom pristupujeme s osobitým záujmom. V McDonald’s si nesmierne vážime prácu našich zamestnancov a preto aj benefity neustále aktualizujeme a prispôsobujeme ich požiadavkám a ich potrebám. Počas roka organizujeme rôzne športové podujatia a súťaže ako napríklad paintball, laser game, bowling, motokáry, lukostreľba či turistika. Pohyb zamestnancov podporujeme aj možnosťou zapojiť sa do programu Multisport,“ dodáva Lucia Poláčeková z McDonald’s.

  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy