Na hornej Nitre pribudnú nové pracovné miesta

Spoločnosť ContiTech rozširuje svoju pôsobnosť na hornej Nitre.Spoločnosť ContiTech rozširuje svoju pôsobnosť na hornej Nitre. Zdroj: photl.com

K 500 zamestnancom spoločnosti ContiTech pribludne 13 nových pracovných miest. Do roku 2015 sa plánuje zdvojnásobiť aj počet inžinierov vo vývojárskom tíme.

Vybudovaním novej výrobnej haly s rozlohou 4000 m2 v Dolných Vesteniciach (okres Prievidza) rozšíri firma ContiTech Vibration Control svoju pôsobnosť na hornej Nitre. Predstavitelia spoločnosti otvorili aj nové výskumno-vývojové centrum. ContiTech plánuje rozšíriť aj príjazdové cesty do výrobnej haly, celkovo do spomínaných projektov investuje približne 7,5 milióna eur.

"Vďaka rozšíreniu produkcie tak skoncentrujeme výrobu na Slovensku v jednom závode a vytvoríme kapacity pre ďalšie obchody," uviedol Karl Armbrecht, konateľ slovenskej pobočky spoločnosti.

Rozšírením výroby vznikne aj 13 nových pracovných miest. Otvorenie výskumno-vývojového centra s testovacími a skúšobnými zariadeniami má podľa ContiTechu posilniť rozvojové možnosti firmy v rámci Slovenska. Ďalšie rozvojové opatrenia sú už v štádiu plánovania, do roku 2015 chce podnik zdvojnásobiť počet inžinierov vo vývojárskom tíme.

ContiTech je v Dolných Vesteniciach aktívny už od roku 1996. Momentálne tam pracuje približne 500 zamestnancov. Spoločnosť sa venuje výrobe technických prvkov pre zníženie vibrácií pre automobilový priemysel ako aj tesniacej techniky pre brzdové systémy a riadenie.
 

Viac o téme: Nitra Výroba Domáce Horná Miesta Pracovné Contitech
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Photl.com, Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy