Láka vás románik na pracovisku? Na toto sa pripravte

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Spočítajte si, koľko času trávite v práci. Každý jeden pracovný deň, osem a mnohokrát aj viac hodín, u niektorých sa k tomuto času pridávajú aj víkendy. Kedže trávime toľko času so svojimi kolegami, nie je prekvapením, keď občas preletí iskra a zrazu sa na Mirku z marketingu či Ivana z IT oddelenia pozeráme inak. Nie je to ale nič nezvyčajné, veľmi veľa manželských párov sa našlo práve v práci. Avšak tak ako niektoré príbehy skončili šťastne, treba mať na pamäti aj tie, ktoré dopadli úplne inak. Ak teda váhate, či sa pustiť do randenia na pracovisku, tieto rady sú určené práve vám!

  1. Nerandite so svojím šéfom
    Nech je táto predstava akokoľvek lákavá, vzťah s nadriadeným môže pokaziť vzťahy s kolegami a v tom horšom prípade aj ohroziť vašu kariéru.
  2. Buďte pripravený na to najhoršie
    Nie všetky vzťahy vyjdú, bude preto lepšie, ak sa už vopred pripravíte na to, ako vyriešite vaše fungovanie po rozchode.
  3. Neunáhlite sa
    Nechajte si dostatok času na zistenie, či sú vaše pocity skutočné a či je vzťah s konkrétnym kolegom či kolegyňou naozaj to, čo chcete.
  4. Buďte diskrétny
    Ak budete o vašom vzťahu až príliš otvorený, ľahko sa môžete stať hlavnou témou rozhovorov, ale aj obeťou rôznych klebiet.
  5. Správajte sa ku všetkým kolegom rovnako
    Nedovoľte, aby vaše pocity ovplyvnili vaše správanie. Ak náhodou cítite ku kolegovi niečo viac, snažte sa vašu náklonnosť oddeliť od pracovných povinností.
  6. Nepoužívajte firemný mail na vymieňanie ľúbostných správ
    Veľa firiem sleduje a kontroluje e-maily zamestnancov, dajte si preto pozor, aby si váš šéf náhodou neprečítal niečo, čo by rozhodne nemal vidieť.
  7. Pohádali ste sa? Neriešte to v práci
    Osobné záležitosti si vždy vyriešte doma, nevyťahujte ich pred kolegami. Hádky či problémy budú rušiť v práci nielen vás, ale aj ostatných.
  8. Sex na pracovisko nepatrí
    Možno je to pre vás zaujímavá predstava, riskujete tým ale vážny problém v práci, ak nie aj rovno okamžité skončenie pracovného pomeru. Zvážte, či by to stálo za to.
  9. Firemná párty nie je správnym miestom na oznámenie vášho vzťahu
    Všetci sa zabávajú, atmosféra je skvelá? Môže sa zdať, že práve firemná párty je ideálnym miestom na oznámenie vášho vzťahu. Odporúčame to však nechať na iný čas - keď budú vaši kolegovia plne pri zmysloch.
  10. Užívajte si nový vzťah :)
    Rozhodli ste sa vhupnúť do vzťahu s kolegom či kolegyňou? Necíťte sa vinný, užívajte si to!
Viac o téme: Pracovisko Práca Vzťah Nadriadený Románik Šéf
  • Autor: © Zoznam
 
Staršie správy
Staršie správy