Tri najhoršie slová, ktoré môžete v práci povedať: Nedovoľte, aby vás okolie neznášalo

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Tri slová, ktoré vám vedia v práci narobiť najväčšie problémy sú veľmi jednoduché. Ak ich však zvyknete používať , môžete si byť istí, že na vás mnohí pozerajú s nevôľou, ba až odporom. Bez ohľadu na to, či sú to kolegovia, zamestnanci, rovesníci či zákazníci, nikdy im nehovorte: „Ty sa mýliš!“

Skúste mať oči otvorené a všímajte si ako ľudia vyzerajú, keď od niekoho počujú túto krátku vetu na svoju adresu. Hladinu hnevu a nespokojnosti môžete vidieť stúpať už z diaľky. Človek, ktorý neslávnu frázu vyslovil si svoju chybu vôbec uvedomovať nemusí, no to neznamená, že nezaťal do živého, najmä ak hovoril s náznakom agresivity.

Veta „Ty sa mýliš“ dokáže zničiť všetky pravidlá kvalitnej ľudskej interakcie. Nikto nechce mať predsa pocit, že sa mýli a už vôbec o tom nechce počuť. Používanie týchto slov na pracovisku je skrátka jeden veľký omyl. Ľudia, ktorí ich zaradili do svojho repertoáru pri kontakte s kolegami vyzerajú nezrelo vždy, keď ich použijú.


Prečítajte si tiež: Kolegom radšej nedôverujte úplne: Nikdy im neprezraďte týchto 5 informácií​


Ak niekomu poviete, že sa mýli, stále to je len váš názor. Po druhé, keby ste aj náhodou mali pravdu, nikomu tým nepomôžete, iba danú osobu ponížite, čo vám nemusí odpustiť. Navyše sa s vami môže začať hádať, aby dokázala svoju pravdu, čo povedie k bludnému kruhu konfliktov

Nabudúce, keď vám niekto túto vetu povie, skúste sa zamyslieť nad tým, aké pocity to vo vás vzbudí. Taktiež si všimnite ako ľudia reagujú, keď im to hovoríte vy. Nálada konverzácie sa ocitne na bode mrazu a prakticky v sekunde skončí. Pokiaľ chcete byť v živote spokojní, musíte si uvedomiť ako sa rozprávate s ostatnými, pretože spomínané slová sú len vrcholom ľadovca ťažko zvrátiteľných chýb, ktoré môžete v rozhovore urobiť. 

Viac o téme: Práca Kolega Tri Slová Pozor Najhoršie Neznášať
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: inc.com; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy