Neúspech neznamená koniec: Tieto osobnosti sa nevzdali a zvíťazili

Oprah WinfreyOprah Winfrey Zdroj: SITA

Odmietnutie dokáže poriadne zabolieť. No skôr než so všetkým seknete a stratíte chuť žiť, skúste si uvedomiť, že v tom nie sme sami. Niektorí z najúspešnejších ľudí sveta zažili nezdar i zlyhanie, a to nie len raz. Všetci, od vedcov až po filmové hviezdy, okúsili neúspech, ktorý predchádzal ich sláve a bohatstvu. Slabšie povahy by to už dávno vzdali, no oni nestrácali svoje ciele zo zreteľa až kým nezmenili svet.

Walt Disney

Šéfredaktor Kansas City Star dal Waltovi Disneymu padáka, pretože mal pocit, že postráda predstavivosť a nemá žiadne dobré nápady. Kým sa podarilo vyprodukovať  legendárnu Snehulienku, mu taktiež skrachovalo viacero podnikov, no napriek tomu sa stal mužom, ktorý navždy zmenil rozprávkový svet.

Oprah Winfrey

Súčasnú kráľovnú talkshow, Oprah Winfrey, pred rokmi vyhodili z jej prvej práce v televízii. Dôvodom bola jej prílišná citová zaangažovanosť v reportážach.  Dnes je vlastníčkou hotového mediálneho impéria a podľa magazínu Forbes má na konte viac než tri miliardy dolárov.

Steven Spielberg

Stevenovi Spielbergovi sa nedarilo dostať na umeleckú univerzitu.  Po viacerých neúspešných pokusoch, naďalej šiel za svojim snom a v roku 1975 vytvoril Čeľuste, ktoré získali tri Ceny Akadémie i štyri Emmy Awards. Jeho dvadsaťsedem filmov zarobilo viac než deväť miliárd dolárov.

Steven Spielberg Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA

Sir Isaac Newton

Matka Isaaca Newtona ho vzala zo školy už ako chlapca, aby sa mohol starať o rodinnú farmu, no zlyhal na celej čiare. Keď si to jeho mama uvedomila, nechala ho dokončiť si základné vzdelanie a dokonca sa dala presvedčiť, aby mu dovolila ísť na univerzitu. Z Newtona sa stal jeden z najvýznamnejších vedcov všetkých čias.

Vera Wang

Vera Wang sa nedostala do krasokorčuliarskeho výberu na olympiádu, a preto sa rozhodla venovať móde. Stala sa z nej redaktorka v magazíne Vogue, no keď mala byť povýšená na šéfredaktorku, zvolili niekoho iného. V štyridsiatke preto začala s návrhárstvom a podarilo sa jej vybudovať podnik v hodnote jednej miliardy amerických dolárov. 

Viac o téme: Úspech Zlyhanie Nezdar Nevzdávať sa
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text: ľgh; Zdroj: businessinsider.com; Foto: SITA

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy