Zaujať životopisom nie je jednoduché: S týmito šablónami to určite zvládnete

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstock.com

Klasické životopisy dnes už nie sú v kurze. Ak si chcete naozaj nájsť prácu, dajte si záležať na estetickej stránke tohto dokumentu. Dôležitá je samozrejme obsahová časť, no nemenej podstatnou je aj forma vášho životopisu. Nie všetci sme však učení grafickí dizajnéri a dokážeme si vytvoriť životopis ako zo škatuľky. Na internete je však k dispozícii množstvo šablón, s ktorými zaručene zaujmete personalistov či potenciálnych zamestnávateľov.

Ak si neviete dať rady s tvorením životopisu, ktorý by mal okrem výpovednej hodnoty po obsahovej stránke, aj graficky príťažlivú formu, nemusíte si lámať hlavu. Stačí nájsť na internete šablónu, ktorá vám vyhovuje, doplniť do nej údaje o sebe a nový životopis je na svete.

 

1. Infografika je v kurze

Infografiky sú moderné formy spracovania textov, ktoré možno využiť aj pri písaní životopisov. Ich veľkou výhodou je prehľadnosť a atraktívnosť.

 

2. Inovatívnou formou sa odlíšite

Tento typ životopisu sa hodí hlavne v prípade, keď ho posielate klasickou poštou. Možno je to trochu nemoderný štýl, ale práve v čase, keď sa komunikuje najmä mailovou poštou, máte šancu odlíšiť sa.

 

3. V jednoduchosti je krása

Prehľadnosťou a ikonami nič nepokazíte. Jednoduché farby a postupné zoradenie informácií vylučujú zo životopisu chaos a zvýrazňujú jeho informačnú hodnotu.

 

4. Životopis prepojený s ukážkami z portfólia

Ak sa chcete v životopise prezentovať aj ukážkami svojich prác, prepojte ho s portfóliom.

 

5. Dominantná fotografia na prvej strane

Zaujať možno aj dominantnou fotografiou hneď na prvej strane. Pokiaľ sa hlásite na pozíciu kreatívca, môžete sa trochu „odviazať“ a pripojiť k dokumentu mierne netradičnú fotografiu.

 

Nový životopis si môžete vytvoriť aj na pracovnom portáli Kariéra.sk.

Fotogaléria k článku Počet fotiek: 8
Viac o téme: Návod Vzor Životopis Zaujať Šablóna
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Foto: Thinkstock.com, www.behance.net; Text: Michaela Pavelková; Zdroj: www.behance.net

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy