Východ, teš sa: Prichádza nový zamestnávateľ

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockpohotos.com

Do mesta Svit mieri nový zamestnávateľ, ide o spoločnosť Nissens Slovakia, s. r. o. Vytvoriť plánuje viac ako sto pracovných miest, pôjde predovšetkým o špecialistov na zváranie v ochrannej atmosfére a špecificky aj hliníka. Ako informovala Darina Štefaňáková z oddelenia komunikácie a marketingu mesta, spoločnosť uvažuje o preinvestovaní jedného milióna eur v období šiestich až dvanástich mesiacov. Pôvodne dánska spoločnosť sa zameriava na vývoj a výrobu chladiacich komponentov pre automobilový priemysel, ale aj pre technologické chladiace centrá.

Prevádzka spoločnosti Nissens sa bude nachádzať v areáli spoločnosti Chemosvit, v priestoroch bývalej farbiarne. Chemosvit sa zaviazal pripraviť spoločnosti na prenájom priestory s rozlohou 3 500 metrov štvorcových vrátane servisu a služieb a celková investícia do rekonštrukcie predstavuje približne 400 tisíc eur. V prípade záujmu investora o ďalšie rozšírenie výroby má spoločnosť Chemosvit k dispozícii ďalších približne 20-tisíc metrov štvorcových. 

Zástupcovia investora na stretnutí s vedením mesta vo februári tohto roku uviedli, že ide dlhodobú investíciu. "Mesto plánuje podniknúť kroky pre zabezpečenie podmienok na bývanie pre budúcich zamestnancov firmy, ktorí by za prácou dochádzali aj zo vzdialenejších miest,“ uviedla Štefaňáková. Zamestnancov si spoločnosť plánuje doškoliť, spĺňať budú musieť prísne kritériá na kvalitu zo strany zákazníkov spoločnosti, a to predovšetkým z automobilového priemyslu. 
Spoločnosť už v súčasnosti zaškoľuje prvých zamestnancov a prvú výrobu plánuje na polovicu marca. 

Pôvodne dánsku spoločnosť založil v roku 1921 Alan Nissen v meste Horsens. Spoločnosť Nissens Slovakia, s. r. o., svoje pôsobenie na Slovensku začala už v roku 2004 v Čachticiach. Firma sa venuje výrobe a realizácii rozmanitých tepelných riešení pre rôzne podniky po celom svete a vo svojej výrobe sa orientuje aj na produkciu technológií na výrobu veternej energie. "Pre túto produkciu je dôležitá efektívna dodávka kvalitného materiálu na oceľové konštrukcie, dostupná infraštruktúra a tiež kvalifikovaná pracovná sila. Náš región spĺňa tieto predpoklady vo všetkých ohľadoch a navyše vo Svite ukončil svoju činnosť Svitstroj, teda dcérska spoločnosť nemeckého koncernu, ktorá v minulosti zamestnávala práve odborníkov v oblasti zvárania,“ doplnila Štefaňáková.

Viac o téme: Práca Východ Svit Nové Zamestnávateľ Miesta Nissens
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: SITA; Foto: thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy