5 vecí, ktoré by ste nemali mať na sociálnych sieťach: Potenciálneho zamestnávateľa tým odradíte

Súčasnosť si bez sociálnych sietí nedokážeme veľmi predstaviť. A netýka sa to len nášho osobného života, ale aj toho pracovného. Personalisti si pred pracovným pohovorom zvyknú vyhľadávať potenciálnych zamestnancov, aby dopredu vedeli, s kým budú mať tú česť. Preto je dôležité starať sa o to, ako váš profil, napríklad na Facebooku, vyzerá. Určite by ste na ňom nemali mať týchto 5 vecí, inak by ste mohli zamestnávateľa odradiť hneď na začiatku bez toho, aby vám dal vôbec šancu.

Nevhodný obsah

Príspevky plné vulgarizmov či gramatických chýb, nenávistné komentáre a podobne. Takýmto správaním nezanecháte zrovna dobrý prvý dojem. Mali by ste si dávať pozor na to čo píšete alebo komentujete, pretože tieto príspevky sa dajú ľahko dohľadať. 

Zdieľanie hoaxov a neoverených informácií

Samostatnou kategóriou sú dezinformácie a hoaxy. Ak čerpáte informácie zo zdrojov, ktoré pravidelne zdieľajú nepravdivé správy, šíria strach a nenávisť, prípadne burcujú k agresívnym prejavom, len ťažko si nájdete dobrú prácu. Zamestnávateľ nebude chcieť mať vo svojej firme človeka, ktorý by mohol tieto nepravdy šíriť ďalej a negatívnym spôsobom tak ovplyvňovať atmosféru na pracovisku. 

Príliš osobné príspevky a fotografie 

Sociálne siete sú síce aj o našom súkromí, ale netreba zdieľať úplne všetko. Ak máte v profile fotografie z osláv či diskoték, kedy ste pod vplyvom alkoholu alebo robíte rôzne netradičné či nelegálne veci, radšej ich čo najskôr vymažte. Prípadne ich zdieľajte len pre najbližších a nemajte ich prístupné verejne pre každého. 

Príliš veľa pesimizmu a kritiky

Zamestnávatelia hľadajú do svojho tímu ľudí, ktorí sú dobre naladení a optimistickí. Ak bude váš profil plný negatívnych komentárov, sťažovania a kritiky na všetko a všetkých, určite nezanecháte dobrý dojem. Svoje pesimistické nastavenie by ste mohli priniesť aj do firmy, a to určite nikto nechce. 

Neúplný profil

Všetkého veľa škodí, no na druhej strane nie je dobré ani to, keď je niečoho málo. Ak máte poloprázdny profil, na ktorom nič nezdieľate a nemáte vyplnené ani základné údaje, potenciálny zamestnávateľ si môže myslieť, že to s technológiami neovládate, prípadne že niečo skrývate. 

V prípade, že sa uchádzate o zamestnanie, pozrite sa na svoj profil. Ak by ste ho videli u niekoho cudzieho, aký dojem by vo vás zanechal? Nikdy nie je pozde ho trochu pretriediť a vymazať to, čo by tam nemalo hľadať. Môže vám to naozaj pomôcť.

Na Kariéra.sk si môžete vybrať zo stoviek voľných pracovných miest, stačí zadať odvetvie a lokalitu, v ktorej si hľadáte prácu. Taktiež sa môžete pridať do Facebook skupiny Práca a brigády - Slovensko a zahraničie / KARIERA.SK, vďaka ktorej pravidelne dostanete informácie o voľných pracovných pozíciách. Môžete si tiež vytvoriť Agenta na portáli Kariéra.sk. Vďaka službe Agent dostanete na váš email nové ponuky práce podľa vašich kritérií. Nemusíte tak prezerať denne stovky ponúk, Agent ich prezrie za vás.

 

  • Autor: © Zoznam/siposova
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy