10 jednoduchých spôsobov, ako si zvýšiť mesačný príjem

Ako zarobiť peniaze? Zarábanie peňazí dodnes zostáva jednou z najpálčivejších otázok, ktorým ľudia čelia. Našťastie existuje množstvo spôsobov, ako prísť k slušným peniazom. Čím viac možných ciest skombinujete, tým väčšiu šancu na úspech budete mať. Prečítajte si nižšie uvedené tipy, ako zarobiť peniaze. V článku možno nájdete ten pravý tip, ktorý vám prinesie peniaze a zmení život k lepšiemu.

  1. Prevádzkujte vlastné webové stránky
    Založiť si webové stránky s atraktívnou témou pre návštevníkov môže viesť k postupnému vybudovaniu nemalého pasívneho príjmu. Budete potrebovať svoj web propagovať, ale ak osloví široké publikum, povedie vlastníctvo webu k slušným ziskom - napríklad formou affiliate marketingu.
  2. Publikujte elektronické knihy
    Ak ste dobrý v písaní a venujete sa zaujímavej oblasti, prečo to nevyužiť? Napísanie elektronickej knihy, ktorú následne budete za určitú čiastku poskytovať na predaj online (či už na svojom webe alebo na Amazone), je ďalšou skvelou formou pasívneho príjmu. Pochopiteľne bodujú najmä knihy v angličtine, ale aj v iných jazykoch si môžete prísť na svoje.
  3. Nájdite si krátkodobú brigádu
    Krátkodobá brigáda je jedným z najpopulárnejších spôsobov privyrobenia. To platí najmä u mladých ľudí. Brigáda vám poskytuje dostatočnú flexibilitu, ale zároveň vám prinesie potrebné peniaze do pokladničky. Brigádu si môžete nájsť napríklad na pracovnom portáli Kariéra.sk.
  4. Predávajte knihy a učebnice
    V prípade, že sa vám doma váľa množstvo prečítaných kníh a vy neviete, čo s nimi, skúste ich predať. Zarobíte si tým pekných pár eur navyše. Veľmi žiadané sú najmä najrôznejšie učebnice, ktoré po ich využití následne môžete vymeniť napríklad priamo na vašej katedre alebo predať mladším študentom, pokiaľ ste vysokoškolský či stredoškolský študent.
  5. Pracujte ako filmový alebo televízny komparzista
    Komparzisti síce nie sú herci ako takí, ale pokiaľ vám nevadí, že sa všetka pozornosť štábu nebude upierať na vás, ide o dobrý a obvykle aj relatívne ľahký zárobok. Voľné role hľadajte cez kastingové agentúry, inzeráty na internete alebo v uzavretých kastingových skupinách na Facebooku. Odmeny väčšinou začínajú od 20 EUR.
  6. Obchodujte online
    V dnešnej dobe je investovanie na akciových, komoditných a menových trhoch otvorené každému človeku prostredníctvom internetových obchodných platforiem alebo mobilných aplikácií. Pokiaľ radšej preferujete pasívne, exitujú aj automatizované služby, kde investovanie prebieha automaticky a nemusíte sa tak aktívne o nič starať.
  7. Predajte nepotrebné veci
    Leží vám doma veľa vecí, ktoré už nepotrebujete? V tom prípade sa môžete zbaviť nepoužívaných mobilných telefónov, televízorov, herných konzol, počítačov a tabletov. Elektronika je veľmi žiadaná, a pokiaľ sú predmety funkčné, dobre ich predáte. Začnite napríklad tak, že vo vyhľadávači zadajte „výkup telefónov“ a vyberiete si najlepšiu ponuku. Inzerujte na online bazároch či Facebook Marketplace – alebo veci predajte v miestnej záložni či v bazáre.
  8. Staňte sa vodičom
    Ako zarobiť peniaze s vlastným autom? Privyrábajte si ako vodič pre Uber alebo Bolt.
  9. Doučujte deti jazyky – staňte sa lektorom
    Dajte si inzerát na miesta, ktoré deti navštevujú - do miestnej školy, škôlky, krúžkov. Viete niečo veľmi dobre a dokážete sa o svoje znalosti podeliť s ostatnými? Potom by vás mohla zaujať možnosť stať sa lektorom. Vyučovať môžete online alebo si dohodnúť lekcie naživo.
  10. Robte zákaznícky servis alebo administratívnu podporu z domova
    Už aj na Slovensku sa nájdu spoločnosti, ktoré umožňujú administratívu alebo zákaznícku podporu vykonávať z domu, a to aj ako druhý príjem na čiastočný úväzok. Stačí vám pripojenie na internet a pohodlný gauč. Ostatné vybavenie vám spravidla dodá zamestnávateľ.

Chceli by ste si radšej jednoducho nájsť lepšie platenú prácu? Stovky voľných pracovných ponúk nájdete na pracovnom portáli Kariéra.sk.

  • Autor: © Zoznam/el
  • Zdroj: Foto: Getty, RED
 
Staršie správy
Staršie správy