8 vecí, ktoré nezvládne každý: Ak si ich ale osvojíte, vyplatia sa vám navždy

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: thinkstockphotos.com

Vystúpiť z komfortnej zóny je kľúčom k zlepšovaniu samého seba. Ak sa rozhodnete vydať na cestu, v ktorej sa nebudete báť pustiť do vecí, ktoré vám nie sú príjemné, ktoré neradi robíte, ktorých sa možno až desíte, uvedomíte si, čo všetko dokážete a zvládnete. Pozrite sa, aké najnáročnejšie veci by ste však mali ovládať – ak si ich totiž osvojíte, budete z nich mať osoh až do konca života.

 

 

 

  1. Na všetko sa pýtajte
    Niektorým ľuďom príde nemysliteľné, aby sa nahlas spýtali to, čo sa im preháňa v hlave. Nie je to totiž ani bežné. Kto sa však veľa pýta, veľa vie. Naučte sa vnímať pýtanie sa otázok ako niečo prirodzené a normálne.
  2. Buďte úprimný
    Byť úprimný k ľuďom okolo seba – to je jedna z najťažších a najnepríjemnejších vecí, ktorú by ste ale v živote mali robiť. Odborníci radia spísať si zoznam ľudí, ktorým chcete niečo povedať – či už dobré, alebo zlé a prezradiť im to v liste. Následne si zapíšte, ako to dopadlo, keď si váš list ľudia prečítali a ako to ovplyvnilo nielen vás, ale aj ich. Je to zaujímavý spôsob, ako spoznať svoje emócie a pocity.
  3. Vstávajte extrémne skoro
    Veľa známych a úspešných ľudí má zvyk vstávať veľmi skoro. Skoré ranné hodiny totiž ponúkajú ideálne prostredie na študovanie či prácu. Väčšina ľudí totiž o piatej ráno ešte spí, vládne ticho a pokoj – škoda to nevyužiť!
  4. Sledujte, kam idú vaše peniaze – aj drobné
    Od opravy auta, životnej poistky po kávu až po občasné návštevy vášho obľúbeného bistra. Sledujte, kam všade idú vaše peniaze – dokonca aj tie najmenšie sumy. Budete tak mať prehľad, či náhodou nemíňate peniaze na zbytočnosti a môžete to napraviť. Ak vám každý mesiac ostáva v peňaženke málo peňazí, odborníci radia platiť čo najviac hotovosťou – keď totiž držíte v ruke hotovosť, budete obozretnejší a zvážite, čo si naozaj kúpite.
  5. Sledujte, čo jete
    Nielen cvičenie, ale aj sledovanie toho, čo jete, je poriadne náročné. Donútiť sa hýbať, cvičiť, udržiavať sa fit je niečo, čo nezvládne každý. Veď koľko ľudí sa snaží schudnúť a namiesto pohybu si volia pohodlnejšie formy – „zázračné“ tabletky na schudnutie či vyformovanie postavy. Osvojte si zvyk starať sa o svoje telo. Ak k tomu pridáte aj sledovanie toho, čo za celý deň zjete, možno si uvedomíte, koľko cukru, tuku či prázdnych kalórií do seba dostávate.
  6. Cvičte si rozprávanie na verejnosti
    Postaviť sa pred dav ľudí a začať rozprávať plynule, vedieť pracovať s hlasom – to nedokáže hocikto. Mať však túto schopnosť je obrovská cennosť, pretože aj práve rozprávanie na verejnosti je jedna z činností, ktorá patrí do komunikačných schopností. Odborníci radia využívať každú príležitosť, kedy si to môžete cvičiť a zlepšovať sa v tom – rátajte so začiatkom so stresom, nervozitou a chybami, postupom času to však bude už iba lepšie.
  7. Dosahujte aj takmer nedosiahnuteľné ciele
    Stanoviť si cieľ je ľahké, pracovať na jeho dosahovaní a splniť ho – to už také jednoduché nie je. Nezostaňte len pri spisovaní si zoznamov toho, čo chcete dosiahnuť – nastavte si napríklad polročný alebo ročný cieľ a snažte sa ho v tomto období aj dosiahnuť.
  8. Pravidelne si voľte jednu oblasť, v ktorej sa začnete zdokonaľovať
    Hovoríte si, že sa chcete stať profíkom v konkrétnej oblasti? Chcete nadobudnúť nejakú novú zručnosť? Skončite s hovorením, že sa k tomu raz dostanete. Začnite však postupne, jednu po jednej. Venujte najprv istý čas jednej oblasti a keď ju dosiahnete, začnite sa zdokonaľovať v ďalšej.
Viac o téme: Zóna Vystúpiť Motivácia Zóny Byť Ako Zlepšovať Lepším Zlepši Komfortná Komfortnej
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy