Váhate, či zobrať nový džob? Tieto 2 otázky vám pomôžu rozhodnúť sa!

Dostali ste dve ponuky práce a neviete sa rozhodnúť, ktorú z nich si vybrať? Alebo vám ponúkli pozíciu, o ktorej však nie ste stopercentne presvedčený? Rozhodovanie je ťažké, nevieme totiž predpovedať budúcnosť a vidieť, ako budeme na novom pracovisku spokojní. Odborníčka zo spoločnosti Google sa však rozhodla podeliť s jednoduchým trikom, ktoré by malo naše rozhodovania značne zjednodušiť. O čo ide?

Dve jednoduché otázky, tvrdí odborníčka zo spoločnosti Google Ivy Rossová. Pred tým, ako sa rozhodnete vziať novú prácu, by ste sa mali sami seba opýtať dve dôležité otázky: „Čo sa môžem na novom mieste naučiť?“ a „Budem na danom mieste robiť to, čo viem najlepšie?“

Podľa odborníčky zodpovedanie týchto dvoch otázok nám môže pomôcť rozlíšiť zamestnanie, v ktorom by sme sa nemuseli naplno rozvíjať, v ktorom by sme možno zakotvili na niekoľko rokov, čo by ale mohlo negatívne ovplyvniť naše ďalšie kariérne smerovanie. Spýtať sa sám seba tieto dve otázky odporúča predovšetkým mladým ľuďom, ktorí vstupujú na pracovný trh a rozhodujú sa o svojom prvom zamestnaní.


Prečítajte si tiež: Odhaľte, čo sú vaši kolegovia zač: Využite týchto 5 psychologických trikov!


Rossová hovorí, že jej samej tieto dve otázky pomohli v jej kariérnom živote. Vo svojich dvadsiatich rokoch dosiahla obrovský úspech na trhu so svojou vlastnou bižutériou, uvedomila si však, že radosť spojená s uspokojením ega je krátkodobá. Podľa nej je dôležitejšie vydať sa na svoju kariérnu cestu a postupne na nej dosahovať  stanovené míľniky.

Začnite uplatňovať tieto dve  jednoduché otázky vo svojom živote aj vy. Nie ste si istý, či nastúpiť na miesto, ktoré vám ponúkli? Alebo si na ne odpovedzte v súvislosti s vašou aktuálnou pozíciou. Aké odpovede vám vyšli?

Viac o téme: Vybrať Pracovné Ponuky Rozhodovať Ktorú
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: businessinsider.com; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy