4 záludné otázky, ktoré môžete dostať na pohovore

Zdroj: thinstockphotos.com

Pohovory sú občas fuškou. K stresu sa totiž často pridávajú zvláštne otázky, ktoré nás môžu vyviesť z miery. Pozrite si 4 záludné otázky, ktoré vám môžu personalisti položiť. Nenechajte sa nimi zaskočiť, máme pre vás aj návod, ako na ne odpovedať!

 

 

 

 

 

  1. Čo vás motivuje v práci?
    Personalisti touto otázkou v skutočnosti nechcú zistiť, čo je pre vás motivátorom, zaujíma ich však, pre čo ste zapálený a aké sú vaše priority. Ak hľadáte správnu odpoveď, je to táto: „Motivuje ma personálny rast a kariérny úspech.“ Túto odpoveď ocenia v každej firme, ktorá má zdravé súťaživé prostredie a dbá na rozvoj svojich zamestnancov.
  2. Mali ste zlú skúsenosť s vaším bývalým zamestnávateľom?
    Personalisti pri tejto otázke očakávajú, že spustíte. Že sa vyrozprávate zo všetkého, čo vám váš zlý šéf robil, aké to s ním bolo náročné a ako ste to už nevedeli vydržať. Nenechajte sa nachytať. Možno to, čo by ste chceli porozprávať, je naozaj pravda, sťažovaním sa a ohováraním však ukážete, že ste zatrpknutý a nelojálny. A že tak, ako hovoríte o bývalom zamestnávateľovi, môžete hovoriť aj o firme, do ktorej sa hlásite. Nerozoberajte detaily, buďte všeobecný: „Niektoré veci fungovali lepšie a niektoré horšie, moje pôsobenie v tejto spoločnosti však vnímam veľmi pozitívne.“
  3. Kde sa vidíte o 5 rokov?
    Samozrejme, nie ste veštec a ani neviete predpovedať budúcnosť z tarotových kariet, niektorí personalisti však chcú, aby ste presne vedeli, čo sa v budúcnosti stane. V skutočnosti však touto otázkou sledujú to, aké sú vaše ambície a lojalita. Túžite sa dostať do vedenia? Pozor, táto odpoveď sa vášmu potenciálnemu nadriadenému – ak je na pohovore, nemusí páčiť. Môže z vás mať totiž pocit, že sa ho budete snažiť vytlačiť z jeho miesta a nahradiť. Odpovedzte radšej, že sa chcete čo najviac naučiť na danej pozícii a veríte, že o 5 rokov budete overeným zamestnancom danej spoločnosti.
  4. Povedzte mi príklad, ako ste vo vašej predchádzajúcej práci prejavili iniciatívu.
    Každý šéf povie, že chce iniciatívneho zamestnanca. Mnohí z nich sa však boja, že ich prílišnou aktivitou zatieni. Preto personalisti môžu touto otázkou zisťovať aj to, do akej miery ste iniciatívny. Zisťujú, či vaša aktivita nebola zameraná proti vášmu nadriadenému, či to, čo ste podnikli, nespôsobilo problémy vášmu supervízorovi. Dajte si preto pri odpovedaní na túto otázku pozor, aby ste sa nechytili do pasce. Pochváľte sa radšej tým, ako ste sa pustili do projektu, do ktorého sa nikomu nechcelo, alebo ako ste zorganizovali firemné darovanie krvi.
Viac o téme: Na Pohovor Otázky Pohovore
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Zdroj: carreeraddict; Text: es; Foto: thinkstockphotos.com

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy