Nemáte čo uviesť do životopisu? Vďaka týmto 5 tipom ho zaplníte skúsenosťami!

Zdroj: thinkstockphotos.com

Najmä absolventi sa často sťažujú, že ich životopis zíva prázdnotou. A že aj keď by chceli, nemajú kde získať potrebnú prax. Namiesto sťažovania sa je však lepšie snažiť sa prázdne biele miesta zaplniť. Portál Karierainfo.sk vám prináša päť užitočných tipov, vďaka ktorým kolónku „Pracovné skúsenosti“ aspoň čiastočne zaplníte.

 

 

 

 

  1. Začať pracovať až po škole je neskoro
    Ak ešte študujete, no všetok svoj čas venujete iba škole a oddychu po nej, robíte chybu. Naberať pracovné skúsenosti by ste mali práve počas štúdia. Nielenže si tým privyrobíte pár eur, ak sa vám podarí dostať na pozíciu príbuznú odboru, ktorý študujete, zvýšite si tým šancu, že vo firme zostanete aj po skončení štúdia.
  2. Ak nemáte prácu, nájdite si aspoň brigádu
    Keď neprší, aspoň kvapká. A to ako po stránke finančnej, tak aj z hľadiska skúseností. Nebráňte sa krátkodobým pracovným príležitostiam, zo všetkých si môžete odniesť cennú skúsenosť.
  3. Nečakajte na vysnívanú prácu, skúsenosť môžete nabrať aj inde
    Čakaním na vysnívanú prácu môžete stratiť veľmi veľa času a príležitosť osvojiť si pracovné návyky. Ak sa vo vašej oblasti nečrtá pracovná ponuka, porozmýšľajte, v akej ďalšej oblasti by ste sa vedeli uplatniť, prípadne aká práca by vás bavila. Vyskúšajte - nikdy neviete, či sa práve v nej nenájdete viac.
  4. Ponúknite sa zadarmo
    Ak máte vysnívanú firmu, pre ktorú by ste chceli pracovať, skúste jej ponúknuť vaše služby na istý čas zadarmo. Firma nemusí vedieť, v čom pre ňu môžete byť prínosom, ak sa však osvedčíte, nebude mať dôvod nespraviť z vás svojho zamestnanca.
  5. Staňte sa dobrovoľníkom
    Dobrovoľníkov vítajú všade. Ozvite sa známym, ale aj menej známym organizáciám či združeniam. Stať sa dobrovoľníkom je skvelý spôsob, ako získať skúsenosti a zároveň si otvoriť dvere do oblastí, do ktorých by ste sa možno inak nedostali. Ukážte vášmu budúcemu zamestnávateľovi, že sa vo voľnom čase venujete konkrétnej oblasti, prípadne sa podieľate na prospešných aktivitách.


Viac o téme: Brigáda Prax Životopis Skúsenosti Brigády Dobrovoľník Dobrovoľníctvo CV
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Text es; Foto: Thinkstockphotos.com
 
Staršie správy
Staršie správy